Munirka Podobnik nova privremena pročelnica Općine Sveta Nedelja

0
Vitalijano Beletić i Munirka Podobnik
Vitalijano Beletić i Munirka Podobnik

Munirka Podobnik nova je, privremena pročelnica Općine Sv. Nedelja, a dosadašnji vršitelj dužnosti pročelnika Vitalijano Beletić prešao je na radno mjesto referenta za financije i računovodstvo, doznali smo u telefonskom razgovoru sa zamjenicom načelnika Irene Franković.

Promjene su provedene 24. travnja u skladu s inspekcijskim nalazom nadležne službe Ministarstva uprave o kojemu je zapisnik i rješenje Općina zaprimila 15. travnja. Inspekcija je utvrdila da Beletić nema odgovarajuću stručnu spremu, a budući da zakon nalaže da u ovakvom slučaju radno mjesto privremeno preuzme jedan od zaposlenika s odgovarajućom stručnom spremom, vođenje Jedinstvenog upravnog odjela prepušteno je dosadašnjoj višoj suradnici za lokalnu samoupravu i pravne poslove.

Inspekcijski nadzor rada općinskih službi proveden je na predstavku jednog građanina zbog neprovođenja natječaja za prijem u službu komunalnog redara. Utvrđeno je da nije bilo nepravilnosti u proceduri, odnosno da je odgoda natječaja u skladu sa zakonom. Predstoji raspisivanje javnog natječaja za pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sv. Nedelja. (R.S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa