mladen rožanić

'Ne bih bio sretan da me poslužuje konobar s maskom i rukavicama'

0
Mladen Rožanić (foto: roxanich.hr)
Mladen Rožanić (foto: roxanich.hr)

"A što da vam kažem... hotel je dakako zatvoren, ljudi su još uvijek na prisilnom odmoru, ja sam ovdje u Motovunu sa sedam cura, šest kćerki i jednom unučicom, a s obzirom na to da ni sestra ni ja nismo u Opatiji niti do nje smijemo doći, naše roditelje obilaze dvije dobre žene koje im i inače pomažu u kući. Inače, mama je u 90-oj, tata u 94-oj godini, vrlo su disciplinirani, ne izlaze iz kuće. Kao da sam znao, pretpostavljao, dvije najmlađe kćerke koje žive u Zagrebu došle su u Motovun odmah po objavi zatvaranja škole tako da smo odmah izbjegli i traumu potresa. Da, apsolutno - čudna neka vremena", kazao je za Novi list vinar Mladen Rožanić iz motovunskog hotela i vinarije Roxanich.

"Nije sve tako loše jer kad nakon silne životne dinamike, odjednom iznađeš vremena za duboka promišljanja. Ne baš smisla života, ali da nekih životnih procesa, u mojem slučaju najviše socijalnih i gospodarskih tako da opet naviru zanimljive ideje. Kako se u prvo vrijeme zbog opasnosti od širenja virusa, koji je k tome najprije snažno napao Istru, svi mi danima nismo izlazili iz kuće. Ima i to svoje draži, stvara se još bolja međusobna povezanost, razgovara se, čita", pojašnjava svoj »život u doba korone« Rožanić za Novi list.

"Mnogo je uistinu tu nepoznanica. Što čovjek više razmišlja i analizira, manje ima optimističnih odgovora. Ponajprije, nisam baš siguran kako bih bio sretan da me poslužuje konobar s »gas maskom i gumenim rukavicama«. Oni su ti koji svojim ponašanjem, »kemijom« koju razvijaju s gostom doprinose pretvaranju dolaska u restoran u istinsko prepuštanje guštima. Za sva čula, od gastronomije nadalje. Ali kažem, znam i ponavljam: zdravlje na prvom mjestu! Nije ni meni, zbog moje obitelji i mene osobno bilo svejedno kad je krenula epidemija. Apsolutno smo se pazili, zbog sebe i drugih, zbog onih kojima nismo, ni krivima ni dužnima, mogli prenijeti bolest i prema napucima stožera Istarske županije zatvorili smo hotel 12. ožujka. Shvaćamo dakle tu relaciju s dezinfekcijom i apsolutnom čistoćom prostora. Mada, tako je kod nas i inače, besprijekorna čistoća, do sterilnosti. Sve u restoranima mora biti besprijekorno čisto, uobičajeni su to postulati ovoga posla", kazao je Rožanić za Novi list

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa