Valter Glavičić: 'Konačno stižu dobre vijesti'

0
Federika Mohorović Čekada i Valter Glavičić
Federika Mohorović Čekada i Valter Glavičić

"Nakon više od 45 dana življenja u potpuno novim okolnostima, konačno stižu dobre vijesti", poručio je gradonačelnik Valter Glavičić svojim sugrađanima u povodu najave ublažavanja mjera zaštite od koronavirusa. 

"Stavljanje širenja virusa Covida-19 pod kontrolu, prije svega rezultat je velike ozbiljnosti, savjesnosti i discipline svih Vas. Zahvaljujem Vam na tome i molim da dalje ostanete takvi. Od ponedeljka ulazimo u jednu novu fazu u kojoj će se postepeno otvarati trgovine, muzeji, galerije, knjižnice, obrti bez bliskog kontakta", rekao je Glavičić.

Nakon toga, 4. svibnja otvaraju se frizerski saloni i saloni kozmetike. Tjedan poslije, vrtići, škole od prvog do četvrtog razreda, kafići, restorani...

"Život i gospodarstvo ne smiju stati, a o nama i pridržavanju preventivnih mjera u idućem će razdoblju ovisiti jako puno. Siguran sam da smo svi svjesni da se vraćamo postepeno u normalu, ali jednog drukčijeg tipa. Sve će ipak biti puno drukčije u odnosu na razdoblje prije početka pandemije, a o tome da li ćemo pomoći Covidu-19 da upravlja našim životima ili ćemo ga mudrom, maratonskom borbom pobijediti ovisi o nama. Poštujmo i dalje mjere Stožera i u novim 'humanijim' uvjetima! Vjerujem da smo najteži dio prošli, ali čuvajmo se i budimo na oprezu!", kazao je gradonačelnik Valter Glavičić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PROJEKTANT/ICA - ARHITEKT/ICA

Do: 24.09.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/RADNICA U PROIZVODNJI BRTVI

Do: 24.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

FARMACEUTSKI/A TEHNIČAR/KA

Do: 27.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 27.09.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA