Pulski vijećnici usvojili nove mjere za rasterećenje gospodarstva

0
Boris Miletić
Boris Miletić

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, koja je zbog propisanih mjera zaštite održana 21. travnja putem telekonferencije, jednoglasno su usvojene odluke kojima je uveden novi set mjera pomoći gospodarstvenicima čije je poslovanje ograničeno uslijed posebnih okolnosti i mjera vezanih za epidemiju koronavirusa.

Novim travanjskim setom mjera pomoći, gospodarstvenici s područja Pule koji udovoljavaju propisane  uvjete, bit će u potpunosti oslobođeni od obveze plaćanja komunalne naknade kao i poreza na korištenje javnih površina, a visina zakupa poslovnih prostora, neovisno i veličini i poziciji, smanjit će se na simboličan iznos od 1 kune po poslovnom prostoru. 

Nove mjere, koje su prvenstveno usmjerene prema najosjetljivijim skupinama gospodarstvenika, primjenjivati će se od mjeseca travnja do prestanka mjera zabrane rada i obavljanja djelatnosti zbog okolnosti uzrokovanih koronavirusom. 

Naime, pored mjera koje su jednoglasno usvojene na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, a čiji je sadržaj temeljen na procjenama okolnosti iz mjeseca ožujka, potreba za uvođenjem novog seta mjera bazira se na činjenici da su posebne okolnosti i dalje na snazi, što značajno i direktno utječe na gospodarstvenike obuhvaćene ograničenjima rada. Sadržaj spomenutih mjera usuglašen je tijekom videokonferencije između župana Istarske županije i devet istarskih gradonačelnika.

Uzevši u obzir izvanredne okolnosti kojima je onemogućeno redovno poslovanje brojnih poslovnih subjekata, Grad Pula kroz brojne mjere pomoći iskazuje potporu svima onima čije je poslovanje narušeno uslijed trenutačne situacije.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić izrazio je zahvalu vijećnicima na konstruktivnom radu i sudjelovanju u radu Vijeća i u ovim posebnim okolnostima.

„Zahvaljujem svim vijećnicima što su jednoglasno usvojili nove mjere za pomoć gospodarstvenicima i time smo svi zajedno pokazali složnost za pomoć najosjetljivijoj skupini pogođenoj uslijed posebnih okolnosti i mjera vezanih za epidemiju koronavirusa. Isto tako zahvaljujem im se na konstruktivnom pristupu sjednici i razumijevanju kojega su pokazali na sam način održavanja iste, kojemu smo zbog mjera zaštite bili primorani priskočili“, zaključio je pulski gradonačelnik Boris Miletić. 

Svi materijali i Odluke, uključujući uvjete koje poslovni subjekti trebaju zadovoljiti kako bi ostvarili mjere pomoći, dostupni su na web stranici Grada Pule, na ovom linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa