Uhićen serijski provalnik koji je operirao po Labinštini i Pazinštini

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Djelatnici Policijske postaje Labin i Policijske postaje Pazin dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio 13 kaznenih djela teških krađa, od čega pet na labinskom, a osam na pazinskom području.

Muškarca se sumnjiči da je od 15. ožujka do 18. travnja u Eržišću nedaleko Nedešćine provalio u dvije vikend kuće, iz kojih je otuđio razne alate i druge predmete, čime je oštetio 66-godišnjaka i 60-godišnjakinju za više tisuća kuna. Također ga se tereti da je u Eržišću provalio u vikend kuću 60-godišnje vlasnice i u srpnju prošle godine te je i tada otuđio razne alate, pri čemu je vlasnicu oštetio za više tisuća kuna. U posljednjih mjesec osumnjičeni je provalio i u lovački dom u mjestu Blaškovići, iz kojeg je otuđio plinsku bocu te u obiteljsku kuću u mjestu Letaj na području Kršana, no točna materijalna šteta i otuđeni predmeti znat će se tek po povratku 59-godišnje vlasnice u Hrvatsku.

Na pazinskom području osumnjičeni muškarac provaljivao je od 3. siječnja do 21. ožujka, i to na području Vranje, Boljunskog Polja i Dolenje Vasi. U Vranji je provalio u dvije nenastanjene kuće te je iz jedne otuđio razne alate i bazen na napuhavanje, čime je 43-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna, dok je iz druge otuđio alate i uređaje za održavanje okoliša, a materijalna šteta koja je nastala 50-godišnjem vlasniku zasad nije utvrđena. U istom mjestu provalio je i u kuću i garažu 51-godišnjeg vlasnika te je također otuđio alate i oštetio vlasnika za više tisuća kuna. U Boljunskom Polju osumnjičeni je provalio u garažu i spremište nenastanjene kuće te je otuđio plinske boce i alate, čime je 69-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna. Na području Dolenje Vasi muškarac je počinio četiri provale. Provalio je u tri kuće u izgradnji te je otuđio kupaonski namještaj, alate i rasvjetna tijela, čime je 60-godišnjaka, 52-godišnjaka i 43-godišnjakinju oštetio za više tisuća kuna, dok je iz jedne nenastanjene kuće otuđio plinsku bocu, alate i druge predmete, čime je 43-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna.

Policijski službenici uhitili su osumnjičenog 18. travnja u večernjim satima te su prilikom pretrage njegovog vozila pronašli dio otuđenih predmeta i plinski pištolj, za kojeg 38-godišnjak nema odobrenje. Radi sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv muškarca se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu, dok se radi sumnje da je počinio kaznena djela, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa