Za vikend zabranjen ulaz vozilima na Kamenjak

0
Rt Kamenjak
Rt Kamenjak

Temeljem preporuke i u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije i povećanog rizika za nedozvoljena okupljanja Stožer civilne zaštite Općine Medulin donio je odluku kojom se i ovoga vikenda zatvara ulaz za vozila na područje Kamenjaka. Ulaz za vozila se zatvara u subotu, 18. travnja, a biti će zatvoren i nedjelju 19. travnja 2020. godine. Ova mjera donosi se u cilju smanjenja rizika od širenja zarazom koronavirusom te u skladu s odlukom o nedozvoljenom okupljanju ljudi. Ulaz na Kamenjak u navedenom periodu biti će dozvoljen samo biciklama i pješacima.

Radi se o nastavljanju mjera smanjenja rizika od širenja zaraze koronavirusom kao što se to učinilo i za uskršnji vikend. Ista zabrana uvest će se i na drugim frekventnim mjestima u Istarskoj županiji, poput šetnice Lungomare u Puli i šetnice u Fažani.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Istarske županije najavio je strože kontrole okupljanja ljudi na otvorenom prostoru kao i u prostorima trgovačkih centra i tržnica. Također, obzirom na specifičnu situaciju povezanu sa sunčanim i toplijim vremenom te slobodnim vremenom građana u cilju sprečavanja potencijalnih opasnosti, Stožer civilne zaštite Istarske županije naložio je zabranu loženja vatre na otvorenom prostoru i roštiljanje, kako na za to predviđenim mjestima, tako i na neuređenim mjestima, osim unutar okućnice obiteljskog doma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa