ministar potvrdio

Ništa od smanjenja broja općina i ukidanja županija

0
Ministar uprave Ivan Malenica (foto: Marko Lukunić/PIXSELL)
Ministar uprave Ivan Malenica (foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Ministar uprave Ivan Malenica gostovao je u Intervjuu tjedna Media servisa. U razgovoru s Andreom Barać odgovarao je na pitanja hoće li smanjiti broj općina ili ukinuti županije, kako će nakon pandemije i ubrzane digitalizacije izgledati, primjerice izrada osobne iskaznice, kakve su reakcije na Andriju, ali i kako su njegov život promijenile stroge mjere u zemlji.

Hrvatska po mnogima ima previše općina pa i županija, što je pokazao i veliki broj izdanih e-propusnica u vrijeme pandemije i mjera u zemlji. Na konkretno pitanje hoće li Vlada u dogledno vrijeme donijeti odluku o smanjenju broja općina i županija ili čak ukidanju županija, ministar Malenica je odgovorio:

"Ne možemo mi reći - ta općina može postojati, a ta ne. Kada se razgovara o teritorijalnom preustroju na pameti moraju biti kvalitetne, dostupne i jednostavne usluge za građane koji žive na tom području. Vlada je kroz decentralizaciju ojačala županije i dala im ulogu nositelja reginalnog razvoja što će nam biti važno u ovom razdoblju", rekao je Malenica, a na pitanje otklanja li se time mogućost da se županije jednog dana ukinu odgovorio je - "Da".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa