Zbog Anite i Tomislava plešu svi: Htjeli smo ljude razveseliti

0
Foto: Glas Istre/24sata
Foto: Glas Istre/24sata

Rasplesani policajci iz Pule nedavno su sve razveselili simpatičnim videom u kojem plešu, te su pozvali i druge da prihvate isti izazov. Odgovorili su vatrogasci, zaposlenici Hitne, izazov se proširio društvenim mrežama i prihvatili su ga policajci diljem svijeta. Time su  pokazali da i u ovim teškim vremenima, bez obzira na prazne ulice, imaju vedar i nesalomljiv duh. Rasplesani dvojac su Anita Prgomet Buić te Tomislav Soldo, koji je prije nekoliko godina oduševio mnoge kada je na glavnoj cesti zaustavio promet na desetak minuta kako bi jež nesmetano prešao cestu, piše 24sata iz kojeg prenosimo dio teksta u nastavku.

Anita radi u policiji deset godina i s kolegama je na “prvoj crti” u borbi protiv pandemije. Vozi službeni motocikl presretač, a posljednje tjedne je  uglavnom na policijskim punktovima u kontroli propusnica. Na ideju simpatičnog plesa došla je upravo ona. U slobodno vrijeme “surfajući” po društvenim mrežama naišla je na izazov ‘Oh Na Na Na’ na platformi Tik Tok, osobito popularan među hitnim službama.

- Odmah mi je pala na pamet ideja da bi smo mogli i mi napraviti nešto slično, da na zabavan način poručimo građanima koliko je važno da se ovih dana ne rukujemo i ne grlimo. Bila sam sigurna da će naš video pogledati mnogi i da će im se tako najviše urezati u svijest poruka #ostanidoma. Kao majci djevojčice, jako mi je stalo da ljudi shvate važnost da ostanu doma, da se ne druže, kako bi zajedno zaustavili širenje koronavirusa i sačuvali zdravlje - ispričala je ova policajka.

Korake je prvo sama uvježbala, a već u idućoj smjeni s njom je vježbao i kolega Tomislav. Sve je ‘pohvatao’ u nekoliko minuta.

- Kolega nas je snimio i poslali smo video pomoćniku načelnika. Malo smo se bojali reakcije, ali njemu je to bilo prihvatljivo i zanimljivo i eto, objavljeno je na Twitteru MUP-a. Brzo se proširio društvenim mrežama i portalima - govori nam. Kolega Soldo nije dvojio hoće li prihvatiti izazov, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa