Umažani u par dana izradili prvih 500 zaštitnih maskica

0

Svi smo barem jednom u životu zapjevali poznati dječju pjesmicu “Kad se male ruke slože”, no u ovom bi slučaju mogli reći da se sve može kada se slože zlatne ruke vrijednih Umažanki i Umažana.

Osjećaj pripadnosti zajednici te želja da se pomogne onima koji ovih dana vode izravnu borbu s nevidljivim neprijateljem zvanim koronavirus, potakla je Mirjanu Lešić i Manuela Šverka (Obrt 13), Mikelu Šverko Štokovac (T soul obrt) te Martinu Titonel (Wonder obrt), da svoja znanja i vještine upotrijebe na najbolji mogući način. Tako su prije samo nekoliko dana krenuli u kućnu izradu zaštitnih maskica za naše vatrogasce, policijske službenike, liječnike obiteljske medicine i specijaliste, medicinsko osoblje i sve one kojima su u ovim danima maskice dio svakodnevnice. No, u tom pothvatu nisu bile same jer je tkaninu i lastike doniralo poduzeće VATRO-PROTEKT iz Zagreba.

Prva je narudžba od oko petstotinjak maskica uredno isporučena, a naši su sugrađani zasukali rukave i krenuli dalje na posao jer planiraju izraditi više tisuća primjeraka. A valja napomenuti i kako navedeno rade u slobodno vrijeme, dakle uz redovan posao.

Iz Grada Umaga ovim putem od srca zahvaljuju poduzeću VATRO-PROTEKT te svojim sugrađankama na velikodušnoj gesti i angažmanu.

"Ujedno želimo zahvaliti i članovima i članicama Udruge Gaia koji su, isto tako, nedavno izradili i predali zaštitne maskice našim liječnicima. Hvala vam na vremenu, trudu i ljubavi koju ste pokazali prilikom izrade svake pojedine maskice. Samo zajedno možemo uspjeti, bravo!", poručili su iz Grada Umaga.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA