PULSKA CEMENTARA

Calucem ulaže 22 milijuna u postrojenje za smanjenje buke i prašine

0

Tri mjeseca nakon ulaganja u unapređenje postrojenja u Puli vrijednog 22 milijuna kuna ili 3 milijuna eura Calucem, svjetski poznata tvrtka za proizvodnju cementa značajno je pridonijela rješavanju problema buke i prašine u Puli kao i na cijelom istarskom poluotoku. Ovaj višemilijunski iznos najveća je industrijska investicija takve veličine u Puli u posljednjih nekoliko godina. Yuri Bouwhuis, predsjednik i izvršni director Calucema, ističe kako instalirano postrojenje briketirnice doprinosi smanjenju CO2, razvoju kružne ekonomije te daje dodatni poticaj ekološki povoljnijoj i zelenoj proizvodnji.

„Više nema potrebe da u postupku “briketiranja” koristimo usluge vanjskog dobavljača, već postupak provodimo tamo gdje je to potrebno - u srcu tvornice“, istaknuo je Yuri Bouwhuis. „Investicija, započeta u kolovozu 2018. dio je strategije Calucema za rast i povećanje fleksibilnosti u proizvodnji specijalne vrste CAC cementa (kalcij aluminatnog cementa) i samo je prvi korak u transformaciji kompanije u smjeru ekološke prihvatljivosti. Pred nama je još dosta posla, ali moramo negdje započeti“, pojasnio je Yuri Bouwhuis, koji je za Calucem postavio cilj da svojim djelovanjem poboljša utjecaj na zajednicu i okoliš.

Investicija u postrojenju u Puli osigurava dodatnu fleksibilnost u uporabi sirovina tijekom proizvodnje. Sitni proizvod koji nastaje mljevenjem bi bio neiskoristiv u proizvodnji, a sad se kao sirovina iskorištava u procesu briketiranja i vraća u proizvodni proces. „Moderni sustav za briketiranje koristi najnoviju tehnologiju, a njime upravlja vrhunski obučeno osoblje. Istovremeno, proizvođač im pruža internetsku podršku i može im odmah pomoći ili podesiti sustav na daljinu”, objasnio je Yuri Bouwhuis te naglasio da je završetkom investicije otvoreno radno mjesto za pet novih zaposlenika.

Calucem je jedna od najuspješnijih tvrtki u Puli koja uz stogodišnju tradiciju ima izvrsne poslovne rezultate na globalnom tržištu. Tvrtka, smještena u privatnoj luci u Puli, izvozi u više od 60 zemalja svijeta, što je čini drugim najvećim proizvođačem i dobavljačem kalcij aluminatnog cementa u svijetu. Calucem je fokusiran na stvaranje pozitivnog radnog okruženja, a ulaganjem u ekološki osviještenu proizvodnju Calucem pozitivno utječe na tržište i prati svoje ključne kupce u njihovim postrojenjima diljem svijeta. Za više informacija o tvrtci posjetite novu web stranicu www.calucem.com.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa