novi korona slučajevi u rovinju i poreču

Načelnik istarske policije: upozoravamo građane da se ne okupljaju

0
Božo Kirin (foto: pula.hr)
Božo Kirin (foto: pula.hr)

Prekršaji javnog reda i mira te broj prometnih nesreća su u padu, ali u padu je i broj slučajeva nasilja u obitelji, rekao je 8. travnja na konferenciji Stožera civilne zaštite Božo Kirin, načelnik PU istarske. Time se Istra razlikuje od nekih zemalja koje su nakon ograničenja kretanja zbog koronavirusa zabilježile porast obiteljskog nasilja.

Istarska policija zabilježila je dosad ukupno 73 slučajeva kršenja izolacije, o čemu su državnom inspektoratu predana izvješća. Dana 7. travnja zabilježen je jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije. Policija je od tog dana kontrolne točke rasporedila na granice bivših općina i ne bilježe se problemi, izvijestio je Kirin. Dodao je da su zaprimili dojave o okupljanjima građana, primjerice tijekom vikenda na Verudeli ili ispred prodavaonica. Policija je izašla na teren, odnosno obilazila mjesta na kojima može doći do okupljanja te upozoravala građane, pri čemu su oni redovito prihvaćali upute i nije bilo problema.

Jedan novooboljeli iz Rovinja, jedan iz Poreča

Ravnatelj istarskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović rekao je da su nova dva slučaja COVID pozitivnih osoba registrirana kod osoba iz Rovinja, te jedan novi kod osobe iz Poreča.

Ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić pohvalila je donaciju UV lampe od strane Arena Hospitality grupe. Njome će se moći dekontaminirati prostor za 20 minuta, dok su ranije za to trebala dva sata. Što se tiče rada s osobama koje nemaju COVID-19, redovni kontrolni pregledi i dalje su odgođeni, no specijalistički pregledi i dalje se vrše i to po indikaciji liječnika obiteljske medicine. Dr. Hrstić je rekla da će "od utorka ginekologija, rodilište i pedijatrija biti u prostorima novog objekta 1". Pacijenti koji se liječe od COVID-a u Puli su dobre kliničke slike a dva se vraćaju iz Rijeke u Pulu.

Dino Kozlevac pozvao je građane da izlaze samo iz potrebe, ne formiraju grupe na ulici te za sve ostale izlaske pričekaju sedam, osam dana kada će se ponovno procijeniti hoće li doći do ublažavanja mjera.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NJEGOVATELJ/ICA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/POMOĆNA KUHARICA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/POMOĆNA KUHARICA

Do: 13.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

CNC POSLUŽITELJ/ICA

Do: 14.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA