Počeli dostavljati pakete s mesom boškarina: šalju ih i u Zagreb!

0
Edmondo Šuran (foto: Jutarnji list)
Edmondo Šuran (foto: Jutarnji list)

Agencija za ruralni razvoj Istre iz Pazina počela je dostavljati obiteljske pakete s rezovima mesa, kao i suhomesnate proizvode od autohtonog istarskog goveda po Istri, Kvarneru, ali i u Zagreb, piše Jutarnji.

Kako bi se suočili prvo sa zatvaranjem restorana i bistroa u cijeloj zemlji, a potom i tržnica koje su donedavno vrvjele ljudima i održavale privid normalnosti u našem društvu, mali i srednje veliki proizvođači hrane bacili su se u akciju i počeli svoje voće, povrće, jaja, meso i druge namirnice dostavljati zainteresiranim kupcima osobno. No, što je s proizvodima koje inače nije bilo tako lako naći, kao što je, primjerice, meso autohtonog istarskog goveda boškarina? Slijedeći primjer kolega iz cijele zemlje, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI) iz Pazina odlučila je prvo privatnim kupcima u Istri i na Kvarneru, a uskoro i šire, ponuditi obiteljske pakete s vakuumiranim komadima mesa boškarina kao što su vrat, rebra, but ili mišići, kao i suhomesnate proizvode od autohtonih istarskih sorti ovce, boškarina i magarca, koji su također dio njihova asortimana, donosi Jutarnji.

- Budući da su se zatvorile mesnice i tržnice, shvatili smo da će potrebe za mesom ostati djelomično nezadovoljene - kaže za Jutarnji Edmondo Šuran, voditelj Centra za razvoj ruralnog poduzetništva i dodaje: "Uz pomoć dostave pronašli smo način kako prodavati naše proizvode koje ugostitelji više ne kupuju zbog nove situacije, a ono što je nama najvažnije, ovim putem zadržavamo kontinuitet otkupa životinja. Proizvodnja mesa smanjila nam se za nešto manje od 20 posto, ali smo još u okvirima koje smo si zadali. Naše meso jest skuplje, ali to je zato što prehrana boškarina tijekom pune dvije godine na pašnjacima naše uzgajivače stoji puno više nego da imaju obične krave"

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa