radovi idu dalje unatoč koroni

Popločava se riva u Poreču i dovršava podzemna infrastruktura

0

Uređenje središnjeg dijela gradske rive u Poreču, jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u 2020. godini, napreduje uz manje izmjene terminskih planova. Naime, odlukom Stožera civilne zaštite RH radovi na otvorenim gradilištima su i dalje dopušteni, pa se u Poreču dovršavaju svi započeti i ranije ugovoreni radovi. Tako su i radovi na rivi, nakon reorganizacije gradilišta i prilagodbe novonastaloj situaciji, nastavljeni po planu.

Ovog su se tjedna na gradilište vratili i konzervatori, koji nastavljaju zaštitna istraživanja na otkrivenim ostacima rimskog plovila. Što se tiče građevinskih radova, dovršena je izgradnja vodovodne mreže s priključcima, postavljaju se podzemni spremnici, a počela je i priprema za betoniranje prometnice pokraj rive.

Dodatno, dovršeni su i radovi na zamjeni temeljnog tla većeg dijela rive, dovršeno je polaganje obalnog popločenja uz morski pojas, a u tijeku je postavljanje novog popločenja na sredini rive na novoj betonskoj površini. Na svim dijelovima gdje traju radovi na pripremi za popločenje i samom popločenju, paralelno se postavljaju sve potrebne cijevne instalacije (javna rasvjeta, elektroenergetika za potrebe Lučke uprave Poreč, elektroenergetika za javne potrebe – manifestacije, itd.), sve u skladu s zadanim terminskim planovima.

U nastavku građenja očekuje se intenziviranje radi dovršetka radova na sondama koje su obrađene, konzervirane, te predane izvođačima na daljnju operativu, čime će se povećati i broj strojeva i djelatnika na ovom području. Za vrijeme trajanja radova omogućen je promet vozilima opskrbe te ostalim službama za potrebe starogradske jezgre. Po dovršenju prometnice, ona će se otvoriti za promet, kako bi se moglo dovršiti uređenje na preostalom dijelu rive.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR / SOBARICA - ROOM MAID

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER / BAGGAGE CARIER (M/Ž)

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA