Daus: Moramo ojačati domaću proizvodnju hrane!

0
Emil Daus (IDS)
Emil Daus (IDS)

U saborskoj raspravi o Vladinom paketu mjera za pomoć gospodarstvu pogođenom krizom zbog koronavirusa zastupnik IDS-a Emil Daus podržao je predložene mjere i kazao kako mu je drago da je Vlada prihvatila mjere o kojima je IDS govorio još prije dva tjedna.

– Treba učiniti sve da se izbjegnu masovna otpuštanja radnika i vjerujemo da ove mjere idu u tom smjeru.Na samom početku rasprave Daus je pohvalio zdravstvenu struku i zahvalio se djelatnicima u zdravstvu, policiji, vatrogastvu, trgovini, dostavi te svima onima koji se ovih dana žrtvuju.

Fokus svoje rasprave saborski zastupnik IDS-a stavio je na poljoprivredu i domaću proizvodnju hrane.

- Uz pitku vodu, hrana je ono zbog čega će se voditi ratovi u budućnosti. Bez svega ostalog se može preživjeti, bez vode i hrane ne. Naša zemlja ima sve što je potrebno da zadovolji svoje potrebe za vodom i hranom. Čak i više od toga. Sad je vrijeme da iskoristimo tu šansu.

- Ovo je trenutak kada se donose čvrste, državničke odluke. Jedna od njih je hitna, produktivna i svima jasna Agrarna reforma, koja će omogućiti da svatko tko želi proizvoditi hranu ima osigurano zemljište za tu proizvodnju, da postoji zagarantirani otkup svih poljoprivrednih proizvoda što bi dalo sigurnost poljoprivrednicima te da se pomogne onim trgovinama koje prodaju hrvatske poljoprivredne proizvode i proizvode hrvatskih prerađivača, istaknuo je Daus.

Naveo je kako će se u narednom periodu iz tjedna u tjedan trebati donositi nove mjere i prilagođavati se okolnostima.

– Jer, kako su brze promjene pravila uzrokovanih virusom, tako moraju biti brze i reakcije države, posebno prema gospodarstvu i osjetljivim skupinama društva, napomenuo je Daus te pozvao na provođenje onih mjera koje se godinama izbjegavaju poput ukidanja parafiskalnih nameta. 

- Krize imaju nažalost mnogo negativnih posljedica, ali imaju i nešto pozitivno. One su šansa. U našem slučaju šansa da nakon 30 godina lutanja, napokon krenemo u pravom smjeru. Ako budemo svi zajedno išli ka jednom cilju, tada ima nade za ovu zemlju i njene građane. Sada imamo veliku priliku, nemojmo je propustiti, zaključio je saborski zastupnik IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa