Zaraženi pacijent bio u ambulanti u Potpićnu: liječnik u samoizolaciji

0
Ambulanta u Potpićnu
Ambulanta u Potpićnu

Iz Stožera za Civilnu zaštitu Istarske županije jučer su izvijestili da je jedan od dvoje novooboljelih s područja općine Gračišće. To je točno, ali mjesto u kojem živi bliže je Pićnu, pa se njegov liječnik obiteljske medicine nalazi u ambulanti u Potpićnu.

Njegov liječnik, koji je zajedno sa svojom medicinskom sestrom zbog cijelog slučaja sada u samoizolaciji, potvrdio nam je da je riječ o njegovom pacijentu, koji je inače kronični bolesnik, a u ambulantu je došao na infuziju jer ju nije mogao primiti Rijeci s obzirom da zbog novonastale situacije ne primaju pacijente s područja Istre, pa ga je specijalistica uputila njegovom liječniku.

Pacijent je potom u pratnji majke, svojim automobilom i zaštićen maskom i rukavicama, došao kod svog obiteljskog liječnika u Potpićan.

„Pacijente u ovoj situaciji inače primam preko stakla, ali kako sam njemu morao dati infuziju, morao je doći u kontakt samnom. Bio sam dobro zaštićen, imao sam zaštitnu masku i rukavice, čak i zaštitne naočale, a i pacijent je bio dobro zaštićen“, rekao nam je liječnik.

To se dogodilo 30. ožujka. Drugog dana liječnik ga je nazvao i pacijent mu je rekao da ima temperatru i na ponovni upit je li negdje putovao odgovorio je potvrdno, rekavši da je prvi put to prešutio s obzirom da je to bilo prije izvjesnog vremena. Tada je njegov liječnik posumnjao na virus te odmah alarmirao epidemiološku službu, te infektologe u Rijeci i Puli,. Nakon toga dogovorio mu je prijem u Puli, gdje mu je nakon analize brisa utvrđen koronavirus. Tijekom dogovaranja prijema u Puli, njegov liječnik i specijalistica iz Rijeke, čiji je pacijent, čitavo su vrijeme bili u kontaktu. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti