U Istri do sada čak sedam izliječenih od koronavirusa 

0
Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Istarske županije u Zavodu za javno zdravstvo: dr. Aleksandar Stojanović (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Istarske županije u Zavodu za javno zdravstvo: dr. Aleksandar Stojanović (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Na redovnoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Istarske županije, dr. Aleksandar Stojanović, ravnatelj ZJZIŽ, kazao je da su oba jučerašnja novooboljela bili kontakti već zaraženih osba. Jučerašnjih novih 25 briseva koji su poslani na kontrolu, svi su negativni.

Jučer su izliječene još tri osobe pa Istra sada broji čak sedam izliječenih. 

"Mjere pokazuju svoje. Suzbili smo rast oboljelih i to bi trebali održati i dalje. Ima 35,6 oboljelih na 100.000 stanovnika i treći dan u tjednu bez oboljelih. Imamo još puno do kraja ali smo na dobrom putu", rekao je dr. Stojanović.

Preporuka epidemiologa s terena je da osim što ne održavati druženja na otvorenom, isto vrijedi i za kućna druženja. 

Ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić rekla je da su svi oboljelji od koronavirusa klinički stabilno, da je jedna osoba na inspiratoru od jučer, a prve dvije skinute. "Zahvaljujem pacijentima u pulskoj bolnici na strpljenju", rekla je dr. Hrstić i istakla da  srećom još uvijek nemaju ni jednog oboljelog među zdravstvenim radnicima. 

Šef Stožera Dino Kozlevac kazao je da je zadovoljan trenutnim stanjem. "Na dobrom smo putu i svi moramo ustrajati do kraja. Sada dolaze uskrsni blagdani i pozivam naše građane koji su u svijetu da ne dolaze kući za praznike, jer bi mogli umjesto sa svojim obiteljima završiti u karanteni". (R.M.)


 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa