Konačno započeli radovi na Umaškoj morskoj promenadi

0

    

Grad Umag je nedavno krenuo s realizacijom dugo priželjkivanog projekta umaške šetnice, odnosno morske promenade, koja će obuhvatiti cijeli potez obalne crte, od Parka Umag sve do Crvenog vrha. Na taj će se način svim sugrađanima i turistima napokon omogućiti da se, pod jednakim uvjetima, nesmetano koriste pomorskim dobrom.

Naime, poznato je da na cijelom potezu umaške obale već niz godina postoje barijere koje su bespravno postavljene i na taj se način do danas uzurpirala javna površina koja bi svima trebala biti dostupna. U više navrata građani su nam se obraćali sa žaljenjem da ne mogu pristupiti plažama, ili čak ni samo proći, upravo zbog takvih nelegalnih barijera. Kako nažalost nismo imali svu ingerenciju, a ni mogućnosti brzo riješiti sve uzurpirane površine zbog sporih procedura i zakonskih ograničenja, odlučili smo se na projekt izgradnje „Umaške morske promenade“. Nakon ishodovane građevinske dozvole za dio jedne od faza, upravo smo započeli s pripremnim radovima na potezu od parkirališta u naselju Špina pa sve do naše crkvice u Sv. Pelegrinu. Pripremni su radovi u tijeku, dok je u pripremi javna nabava za izvođenje radova.

Na taj će se način najučinkovitije omogućiti svima, i pod jednakim uvjetima, da koriste najljepše dijelove vlastite obale. Napominjemo da će se projekt izgradnje „Umaške morske promenade“ odvijati u fazama i na razdoblje od više godina, a zbog same duljine staze i financijski zahtjevnog projekta. Uz samu šetnicu, koja će u svojoj duljini prolaziti uz plažu, na pojedinim će se dionicama urediti i okoliš te svi pripadajući sadržaji.

Na spomenutoj dionici, odnosno onoj od Špine pa do gata (bivše Cementare), cilj je izgraditi šetnicu, urediti plaže i okoliš sa svim pratećim objektima za rekreaciju, razonodu, sport i slobodno vrijeme Umažanki i Umažana. Po izgradnji navedene dionice dobit ćemo napokon zeleno srce grada uz samo more, uređenu plažu i slobodan pristup za sve naše sugrađane i drage nam goste. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa