Zeleni traže hitno aktiviranje zelenih tržnica u Istri

0

Josip Anton Rupnik, predsjednik stranke Zeleni savez – zeleni i Udruge Ekop – Istra, 1. travnja uputio je istarskom županu Fabriziju Radinu pismo u kojemu traži hitno aktiviranje zelenih tržnica u Istri.

„Molimo vas da pod hitno zatražite aktiviranja tržnica u našoj županiji kako bi se omogućilo istinskim proizvođačima, da mogu proizvedeno povrće prodati, kako bi se omogućilo kupcima takve hrane da se mogu snabdjeti za nekoliko dana“, piše Rupnik.

U nastavku pisma stoji:“Neprihvatljivo je, da uvezenu hranu veletrgovine mogu prodavati po istom postupku kao što su to do sada radili, a na tržnici se, koja je kud i kamo pristupačnija i zdravija od zatvorenog prostora, to ne omogućava. Postupci koji su uvedeni u veletrgovinama se mogu primjenjivati i na tržnici. Onemogućavanje prodaje naših domaćih proizvoda s naših polja naših proizvođača imat će katastrofalne posljedice i za županiju.

Molimo vas, da nas povratno hitno obavijestite, da li prihvaćate naš prijedlog, kako bi mogli pozitivno odgovoriti proizvođačima hrane u našoj županiji“završava Josip Anton Rupnik svoje obraćanje istarskom županu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa