klaudio vitasović

Gradonačelnik Vodnjana obratio se svojim građanima u vezi koronavirusa

0
Klaudio Vitasović
Klaudio Vitasović

U vezi s epidemijom koronavirusa COVID -19 priopćenje za javnost izdao je 26. ožujka gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović: 

„Poštovane sugrađanke i sugrađani, obzirom na izvanredne okolnosti nastale pojavom epidemije koronavirusa COVID -19 ovime vas obavještavam da je trenutna organizacija života zajednice na području Grada Vodnjana vezana uz provedbu naputaka nacionalnog, županijskog te gradskog Stožera civilne zaštite. To znači da se svaka odluka vezana uz novonastalu situaciju oko pandemije koronavirusa donosi isključivo u skladu sa mjerama koje svakodevno izdaju nadležna tijela civilne zaštite.

Naravno, da prilikom provođenja svake odluke vodimo računa o našim građanima i njihovim svakodnevnim životnim potrebama. Zbog ovih smo izvanrednih okolnosti i samu organizaciju rada naše Gradske uprave prilagodili novonastaloj situaciji. Tako je, primjerice, rad sa strankama moguć isključivo putem telefona ili elektronske pošte, a sve obavijesti i informacije naši sugrađani mogi pročitati i na internet stranicama Grada Vodnjana. Na taj način nastojimo zaštititi zdravlje svih naših sugrađana, a ujedno smo na rasplaganju za sva pitanja, kojih ovih dana ima zaista napretek.

Ono što u ovom trenutku svi zajedno moramo shvatiti je to da svoje svakodnevne životne navike moramo prilagoditi ovoj novonastaloj situaciji. Mišljenja sam da građani na čitavom području Grada Vodnjana imaju sve što je potrebno za zadovoljenje svakodnevnih životnih potreba, što je trenutno najvažnije. Za one nemoćne ili starije životne dobi u mogućnosti smo organizirati dostavu namirnica ili lijekova zajedno sa Crvenim križem. Sada, u ogvim izvanrednim okonostima najvažnije je sačuvati zdravlje. Zbog toga ovim putem apeliram na sve one sugrađane kojima je određena mjera samoizolacije da istu shvate ozbiljno i da je poštuju kako bi sačuvali zdravlje svojih najmilijih i cijele zajednice. Jedino nas takva razumna samoodgovornost može što prije izvući iz ove globalne zdravstvene krize.

Pridržavajte se svih mjera i preporuka i čuvajte starije članove obitelji i kronične bolesnike, oni su najugroženija skupina stanovništva, za njih je poželjna samoizolacija pa sve vas mlađe pozivam na solidarnost te na pružanje pomoći starijim osobama u nabavi potrebnih lijekova i namirnica.

Zahvaljujem svim sugrađanima na odgovornom ponašanju, strpljenju i razumijevanju te vjerujemo da će se ova situacija u što skorijem roku stabilizirati”, napisao je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović. 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIPLOMIRANI INŽENJER/DIPLOMIRANA INŽENJERKA ARHITEKTURE

Do: 14.08.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 14.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/RADNICA U ODRŽAVANJU OBJEKATA

Do: 14.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/KA

Do: 14.08.2020.

BUJE-BUIE, ISTARSKA ŽUPANIJA