Informacije o izdavanju propusnica za građane Pule

0

Temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Istarske županije nadležni su za izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta, ili stalnog boravišta - iz točke II. e) - iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, a na temelju razloga kojeg građanka/in iznese.

Kako bi omogućili građanima Pule da pravovremeno dobiju svoju propusnicu određuje se radno vrijeme svakim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 19 sati tijekom kojega su određeni i kontakt brojevi: 371-714 i 371-950 na kojima će biti moguće dobiti sve potrebne informacije.

Obrazac propusnice za izdavanje propusnica može ispuniti u elektroničkom obliku i e-mailom poslati na adresu daniela.milovan@pula.hr. Također, može se predati u pisanom obliku, osobno dolaskom u Komunalnu palaču na adresi Forum 1. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.

Mjesto i vrijeme izdavanja propusnica za građane odredit će nadležni Stožeri civilne zaštite gradova i općina, te zajedno s jedinicama lokalne samouprave iskomunicirati način izdavanja propusnica građanima. Rok trajanja propusnice može biti jednodnevni, ili višednevni - ovisno o razlogu izdavanja. Provedbu i nadzor provođenja mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, provode stožeri civilne zaštite gradova i općina i policija.

Obrazac možete preuzeti OVDJE.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA