Vlada neće kupiti maske od pulske firme, dobili su donaciju

0
Andrej Plenković (Foto: vlada.gov.hr)
Andrej Plenković (Foto: vlada.gov.hr)

"Vlada je danas, 20. ožujka 2020. godine, održala telefonsku sjednicu na kojoj je izvan snage stavila Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu, klase: 400-06/20-02/02, urbroja: 50301-25/05-20-2, od 19. ožujka 2020. godine. Rješenje se stavlja izvan snage zbog novonastalih okolnosti, budući da je Republika Hrvatska primila donaciju od 11,5 tona zaštitne opreme", priopćili su iz vlade, javlja Index.

"OK. Naš posao ide dalje. Imamo jako puno narudžbi i trenutno imamo najpovoljniju cijenu" rekao je za Index Dominik Gjoni vlasnik tvrtke Medical and pharm trading d.o.o. nakon što je čuo vijest da je vlada odustala od posla teškog gotovo 19 milijuna za nabavku zaštitinih maski. Kako je rekao većina ponuda dolazi od privatnih tvrtki.

Vlada je jučer odlučila izdvojiti 18,9 milijuna kuna za nabavu zaštitnih maski protiv širenja koronavirusa i odlučila se za tvrtku koja je osnovana krajem studenog prošle godine, dakle prije pet mjeseci. Dominik je vlasnik tvrtke, mlađi je od 30 godina, a doktorirao je u travnju prošle godine u Osijeku. Njegova braća Fabian i Stefan također su liječnici i od prije dvije godine zaposleni su u pulskoj bolnici. Pokojni otac također je bio liječnik, a majka je sutkinja na sudu u Puli. Danas je vladu tu odluku, koja ja naišla na oštre komentare - povukla, piše Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa