reagiranje zamjenika župana i gradonačelnika:

'Zgroženi smo neprovjerenim tvrdnjama Damira Grunbauma'

1
Istarski gradonačelnici na čelu sa zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana izražavaju beskompromisnu podršku Stožeru
Istarski gradonačelnici na čelu sa zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana izražavaju beskompromisnu podršku Stožeru

Istarska županija uputila nam je 19. ožujka reagiranje na članak u kojem smo prenijeli priopćenje županijskih vijećnika Damira Grunbauma i Gordane Čakić. Reagiranje na ovu objavu potpisuju zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin te svi istarski gradonačelnici: "U trenutku u kojem se cijeli svijet suočava s jednom od najvećih kriza i posljedicama koje je uzrokovao COVID-19, prije svega onim zdravstvenim gdje je u Istri izgubljen i prvi život, zgroženi smo riječima i nizom neprovjerenih tvrdnji koje je iznio gospodin Damir Grünbaum, a sve s ciljem kako bi dospio u medije, pritom ne birajući sredstva.

U svom priopćenju gospodin Grünbaum izrekao je niz subjektivnih ocjena kojima se želi osporiti i dovesti u pitanje rad Stožera civilne zaštite Istarske županije te svih zdravstvenih djelatnika i dežurnih službi koji su se u potpunosti podredili ovoj situaciji, a kako bi građani Istre što manje bili izloženi posljedicama koronavirusa. Ovim putem, svi istarski gradonačelnici na čelu sa zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije g. Fabrizijem Radinom, izražavaju beskompromisnu podršku kako Stožeru, tako i svim istarskim liječnicima i medicinskom osoblju te u potpunosti podržavaju njihov rad.

Istra je i ovog puta pokazala da je spremna za suočavanje s izvanrednim situacijama. Prvi u Hrvatskoj uveli smo mjere kojima se želi smanjiti mogućnost prijenosa zaraze, svjesni koliko ovakva situacija može imati posljedice na zdravlje pa čak i život naših sugrađana i zato su sve naše službe maksimalno koordinirane te svatko iznimno profesionalno obavlja svoj dio posla. Upravo iz tog razloga, žalosti nas što gospodin Grünbaum u aktualnoj situaciji u kojoj se svi zajedno nalazimo, ne bira sredstva već jeftinim pokušajem sakupljanja političkih poena želi osporiti rad svih onih koji odrađuju „lavovski“ posao kako bi građani Istre bili sigurni.", piše u reagiranju koje potpisuju zamjenik župana Fabrizio Radin te gradonačelnici Buja Fabrizio Vižintin, Buzeta Siniša Žulić, Labina Valter Glavičić, Novigrada Anteo Milos, Pazina Renato Krulčić, Poreča Loris Peršurić, Pule Boris Miletić, Rovinja Marko Paliaga, Umaga Vili Bassanese te Vodnjana Klaudio Vitasović.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZDRAVSTVENI VODITELJ/ZDRAVSTVENA VODITELJICA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KAMENOKLESARSKI/A RADNIK/ICA

Do: 14.08.2020.

KANFANAR, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA PEKARSKIH PROIZVODA

Do: 14.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

SAMOSTALNI/A KNJIGOVOĐA/TKINJA

Do: 14.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA