U Istri se čeka nalaz za 11 osoba. Šest je oboljelih, a u izolaciji tisuću ljudi

0
Gost jednog šibenskog kafića na neobičan se način pridržava naputka Zavoda za javno zdravstvo (foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)
Gost jednog šibenskog kafića na neobičan se način pridržava naputka Zavoda za javno zdravstvo (foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)

Ako situacija eskalira, može se očekivati karantena, no sve držimo pod kontrolom, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, javlja Radio Pula.

Prema strožim mjerama prema gospodarstvu, ako struka potvrdi njihovo donošenje, radile bi samo prehrana, ljekarne, javne i najnužnije ustanove. Sve imamo pod kontrolom. Spremni smo i djelujemo kao satni mehanizam, ističe načelnik Stožera Dino Kozlevac. U Istri se čeka nalaz brisa na koronavirus za jedanaest osoba. Šest je oboljelih, a u izolaciji je preko tisuću građana. Za kršenje samoizolacije najmanja je kazna osam tisuća kuna, pa se građani pozivaju da se strogo pridržavaju dobivenih naputaka, javlja Radio Pula.

Ove potencijalne mjere prestanka rada gospodarstvenika, osim ljekarni, prehrane i javnih ustanova, s ciljem su ograničavanja kretanja ljudi na najmanju moguću mjeru, budući da se virus prenosi sa čovjeka na čovjeka, dodaje načelnik Stožera Dino Kozlevac i kaže da bi trebalo sve 'umrtviti' na dva tjedna pod uvjetom da imamo granice pod kontrolom. Kozlevčevu izjavu poslušajte na stranicama Radio Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa