stožer civilne zaštite poreča

'Ne dopuštajte djeci okupljanje u većim grupama po igralištima'

0

Sve su službe spremne i zajednički umrežene te prate upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Istarske županije te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zaključak je sastanka Stožera civilne zaštite Poreča koji se, u proširenom sastavu, održao 14. ožujka u Velikoj vijećnici. Uz članove Stožera civilne zaštite Poreča i Poreštine – načelnika Denisa Matoševića iz Javne vatrogasne postaje Poreč, Davora Švende iz Policijske postaje Poreč, Mladena Kikovića iz Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, Vesne Janko Finderle iz Gradskog društva Crvenog križa, pročelnika gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marina Poropata, Danijela Banića iz Istarskog Vodovoda, Milana Lakovića iz Usluge Poreč, Serđa Rakovca u ime Grada Poreča, sastanku su se pridružili i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, njegov zamjenik Elio Štifanić, predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, načelnici općina Tar-Vabriga Nivio Stojnić, općine Funtana Mladen Gergeta i općine Vrsar Ivan Germonetta te predstavnici općina Kaštelir-Labinci i Vižinada, potom direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Poreč Tihana Mikulčić, ravnateljica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, te Radmila Korlević, dr.med. iz Doma zdravlja Poreč.

Povod hitnoj sjednici bilo je uvođenje novih mjera za suzbijanje širenja virusa COVID-19, koje je isti dan propisao Stožer civilne zaštite Istarske županije, te usklađenje službi u provedbi određenih mjera. Uz zatvaranje škola i vrtića, te ograničenje rada ugostiteljskim i ostalim uslužnim objektima, bilo je govora i o funkcioniranju Doma zdravlja Poreč i važnosti prevencije eventualnog širenja virusa među djelatnicima te samoizolaciji. Ako građani primijete da netko ne boravi u propisanoj samoizolaciji, na brojeve 112 ili 192 mogu prijaviti sumnju.

Mole se roditelji da ne dopuštaju djeci okupljanje u većim grupama po plažama, igralištima i parkovima dok su škole i vrtići zatvoreni, jer je glavna mjera suzbijanja širenja virusa COVID-19 socijalno distanciranje, odnosno, smanjenje svih socijalnih kontakata. Molba je da, svi koji mogu, ostanu u kućama i rade od doma, izbjegavaju rukovanje, okupljanje u velikim grupama, poštuju distancu od 1,5m, redovito peru ruke i dezinficiraju površine koje koriste, te ukoliko imaju ikakve simptome prvo kontaktiraju svog obiteljskog liječnika telefonom ili mailom. Stožer poziva da sve aktualne upute i mjere građani prate na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Načelnik Matošević zahvalio je svima prisutnima na velikom angažmanu oko suzbijanja širenja virusa COVID-19 te je naglasio kako je veći dio članova Stožera u kontaktu i više puta dnevno, kako bi se propisane mjere pravovremeno uvodile, za dobrobit cijele zajednice.

           

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa