Umag ograničio sprovode na obitelj, vjenčanja u najužem krugu

0

Sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Zaključcima sa 19. sjednice Stožera civilne zaštite Istarske županije, od 10. ožujka 2020. godine, gradonačelnik Grada Umaga-Umago nalaže sljedeće:

Na području Grada Umaga-Umago do 14. travnja 2020. godine odgađaju se  sva okupljanja građana na otvorenom i zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kino projekcije, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi. Ustanove u vlasništvu Grada Umaga-Umago do daljnjega neće organizirati izravan rad sa strankama. Nalaže se privremeno zatvaranje kino dvorane, knjižnice i čitaonice te klubova, zatim prostora udruga civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za redovne aktivnosti.

Preventivno se zatvaraju svi sportski objekti, dvorane, sportski tereni i igrališta Grada Umaga-Umago. Neodgodive službene utakmice u organizaciji nacionalnih sportskih saveza održat će se bez prisustva publike. Turistička zajednica grada Umaga će putem sustava e-visitor evidentirati sve pristigle turiste iz Republike Italije i drugih evidentiranih žarišta virusa COVID-19 u Europi i svijetu te će informacije o istima dostavljati nadležnoj sanitarnoj inspekciji radi daljnjih postupanja. Do 14. travnja 2020. godine privremeno se prekida rad predškolskih ustanova, Dječjeg vrtića i jaslica „Duga“ i Talijanskog dječjeg vrtića „Vrtuljak“.

Do 14. travnja 2020. godine prekida se odvijanje nastave u objektima osnovnoškolskih ustanova Grada Umaga-Umago, Osnovne škole Marije i Line i Talijanske osnovne škole „Galileo Galilei“. Do 14. travnja 2020. godine zabranjuju se posjete korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Umag. Nalaže se Domu za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Umag ograničiti kretanje svim pokretnim korisnicima isključivo na dvorište Doma, i to pod nadzorom.

Nalaže se Komunalnom poduzeću 6. maj d.o.o. Umag, koje upravlja gradskim grobljem, da izda preporuku o obavljanju pokopa pokojnika u krugu obitelji. Do 14. travnja 2020. godine vjenčanja u Gradskoj vijećnici obavljat će se u najužem krugu, o čemu će Ured Grada obavijestiti Matični ured u Umagu. Gradska uprava Grada Umaga-Umago ograničava izravan rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila. U iznimnim situacijama, kada je zbog zadanih rokova u određenom postupku potrebno predati pismeno Gradu Umagu-Umago, pisarnica Grada Umaga-Umago će isto zaprimiti.

Službenici i namještenici gradske uprave, ustanova i gradskih tvrtki dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima/strankama s kojima su u komunikaciji. Preporučuje se svim građanima Grada Umaga-Umago da je što je moguće manje koriste usluge Istarskih domova zdravlja-Ispostava Umag radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze.

Mole se građani Grada Umaga koji su, radi poslovnih ili privatnih razloga od 01. ožujka 2020. godine boravili u virusom zahvaćenim zonama, da postupe savjesno i odgovorno te da se, u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu i postupaju po naputku.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMITELJ/ ICA PIZZA - PICAJOLO

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA