IDS sugrađankama darivao cvijeće za Dan žena

0

Predstavnici IDS-a zajedno s brojnim članovima i aktivistima IDS-a u protekla su tri dana prigodnim druženjem s građanima i dijeljenjem cvijeća obilježili Međunarodni dan žena – 8.mart. Čestitajući svim ženama njihov dan, predstavnici IDS-a simboličnim darivanjem cvijeća željeli su ukazati na važnost žena u društvu, ali i na brojne probleme s kojim se žene svakodnevno susreću.

Tom prigodom, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo da je nedopustivo da su žene u XXI. stoljeću i dalje potplaćene u odnosu na muškarce, dok za razumijevanje dvostrukog opterećenja žena - opterećenja obiteljskim i profesionalnim obavezama - važno je shvatiti da više od 75 posto neplaćenog rada u svijetu obavljaju žene. Također, briga o ovisnim članovima obitelji, bilo da se radi o djeci ili odraslim osobama, još je uvijek pretežito na leđima žena.

- Stoga, IDS zagovara i provodi politike koje olakšavaju usklađivanje obaveza obiteljskog i profesionalnog života žena te posebno vodi računa o zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama diljem istarskih gradova i općina. Borba za ravnopravnost žena na svim razinama naše je trajno opredjeljenje, zaključio je Miletić. Obilježavanje Međunarodnog dana žena održano je također u Buzetu, Vodnjanu, Rovinju, Pazinu, Umagu, Bujama, Novigradu, Poreču, Labinu, Kastvu, Rijeci i Opatiji te u brojnim općinama diljem Istre, gdje su predstavnici IDS-a uz osmijeh i cvijeće, stotinama ženama poželjeli sretan Međunarodni dan žena.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa