Idi odobren projekt vrijedan 800.000 kuna za nove edukacije

0

U Vinkovcima je 25. veljače upriličeno svečano uručivanje Odluke o financiranju projekata u okviru javnog poziva Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“, u sklopu kojeg su direktoru Istarske razvojne agencije, dr.sc. Borisu Sabattiju, Odluku uručili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat te predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo inovacije i investicije - Hamag-Bicro, Vjeran Vrbanec.

Istarskoj razvojnoj agenciji odobren je projekt pod nazivom „Usluge poticanja konkurentnoti malog i srednjeg poduzetništva – Up Smart“ ukupne vrijednosti 800.000 kuna, pri čemu se 75% troškova sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt UP SMART nastavak je provedenog projekta „HQ_ISTRIA – Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške“ uz pomoć kojeg je više od 500 polaznika prošlo kroz obrazovne aktivnosti koje su za cilj imale poticanje razvoja digitalnog gospodarstva, te je također informirano više od 250 poduzetnika.

Odobreni projekt ima za cilj pružanje usluga informiranja za mala i srednja poduzeća u Istarskoj županiji u različitim fazama njihovog razvoja s posebnim fokusom na poduzeća koji posluju manje od 36 mjeseci. Osim usluge informiranja, projekt također uključuje provedbu besplatnih radionica i događanja za poduzetnike u svrhu učvršćivanja položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja.

„Radi lakšeg pristupa svim poduzetnicima edukacije će se provoditi po svim istarskim gradovima, biti će besplatne za sve poduzetnike i obuhvaćati će teme u korak s aktualnim trendovima u gospodarstvu kao npr. umjetna inteligencija – AI, internet stvari – IoT, crowdfunding, leadership, e-trgovina.“ – istaknuo je direktor Istarske razvojne agencije, dr.sc. Boris Sabatti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa