Ćurić Miletiću: 'Zašto odbijate suradnju s državom na razvoju Pule?”

0
Petar Ćurić
Petar Ćurić

Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, jedan od najpopularnijih pulskih gradskih vijećnika Petar Ćurić (HDZ) iznenadio je gradonačelnika Borisa Miletića s dva za njega vrlo nezgodna pitanja: "Zašto nije sudjelovao niti na jednom sastanku radne skupine, niti je prihvatio poziv ministra državne uprave Marija Banožića na razgovor o ključnim razvojnim projektima za Pulu (Hidrobaza, Saccorgiana, Muzil)?", te "Kriju li se zaista iza svega tek osobni interesi da se koncesije na pulske beach barove daju politički podobnima, s vezama u IDS-u – a navodno je uvijek riječ o jednim te istim ljudima, samo pod različitim nazivima tvrtki…".

No, krenimo redom. Sredinom mjeseca, u lokalnom listu Glasu Istre objavljen je intervju s gospodinom Mariom Banožićem, ministrom državne imovine u Vladi Republike Hrvatske. Na pitanje kako ocjenjuje suradnju s Gradom Pulom, ministar je odgovorio: Blago rečeno, nikako. I ne znam zašto se kategorički odbija svaka suradnja.

Nadalje, minister u intervjuu pita i zašto se gradonačelnik ne odazove barem jednom sastanku radne skupine, ili bar jasno ne kaže je li za te projekte ili nije.. Ministar Banožić je kazao i da je Boris Miletić nametnuo u javnosti tezu da je država kriva što projekti stoje – ali to čini samo kako bi prikrio nerad, nezainteresiranost i apsolutnu nesuradnju Grada Pule s ministarstvom na projektima Hidrobaze, Saccorgiane i Muzila!

I ono najvažnije, ministar je u intervjuu istaknuo da moguće postoje i dublji razlozi zbog kojih Grad Pula koči ovu investiciju vrijednu 30 milijuna eura, a to je priča oko koncesija na pulske beach barove… Što je sve gradonačelnik Pule Boris Miletić Ćuriću odgovorio, te kompletan sadržaj duela Ćurić-Miletić možete pogledati u nastavku.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONER/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMITELJ/ ICA PIZZA - PICAJOLO

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA