večera za pet na selu

Adil kupovao na labinskoj tržnici i spremio super jahniju

0
Foto: RTL
Foto: RTL

U četvrtak navečer 'Večera za 5 na selu' bila je u gostima kod najmlađeg natjecatelja u istarskom tjednu – Adila Beganovića. Taj 21-godišnji mladić oduševio je protukandidate, zaradio 35 bodova i tako preuzeo vodstvo, piše RTL.

Adil Beganović dolazi iz Bosne i Hercegovine te se prije tri godine doselio u Istru, točnije u grad Labin. Ovaj najmlađi natjecatelj tjedna jako drži do tradicije i običaja rodnog kraja pa je tako svojim gostima priredio pravu bosansku gozbu. Prethodno je namirnice kupio na labinskoj tržnici, a odijeven u bošnjašku nošnju plesao je ulicama starog Labina.

Za predjelo im je ponudio tradicionalno jelo jahniju, koju je nazvao Bakina bajka. To jelo je njemu baka pripremala kad je bio dijete, što je zapravo bila neka vrsta gulaša od junetine i povrća s krumpirom. „Ja sam se začudio da jedna osoba koja nije kuhar po zanimanju sa 21 godinom može ovako nešto staviti na stol“, kazao je oduševljeno Lučano te su svi za stolom komentirali kako jelo ukusno, iako je Mariji to bilo malo preteško za predjelo, piše RTL.

Kućice pune ljubavi bile su Adilovo glavno jelo za koje je servirao pečene punjene paprike s pire krumpirom. Iako su gosti komentirali kako se u Istri više jedu kuhane paprike, svejedno su priznali da je i ovo jelo vrlo ukusno.

„Adil ima ukusa i imamo dosta sličan ukus – oboje volimo jaku hranu“, rekao je Lučano koji je očistio tanjur. Za kraj večeri Adil je poslužio tortu od meda – Pčelicu Maju za desert pa je onda uslijedilo iznenađenje večeri. Adilov ujak zapjevao je bosanski sevdah, a njegove kolegice iz KUD-a Behar su zaplesale folklor i tako podigle sve kandidate na noge.

Aleksandra i Elisabetta bile su jako zadovoljne večerom pa su Adila nagradile desetkom. „Sve je bilo ukusno i pogodio si s okusima. Eto ti dobra ocjena!“, kazala je Elisabetta, a Lučano mu je dao ocjenu 9: „Gostoprimstvo je bilo na nivou, jako sam impresioniran!“. Marija mu je dala ocjenu  6 jer joj sva jela nisu bila skroz po njezinom guštu. Tako je Adil zaradio 35 bodova i stigao na vrh ljestvice, donosi RTL.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA