Puležanka našima sređuje posao u Austriji: 'Najbolje je biti konobar'

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Nije lako pronaći smještaj u austrijskom Lechu, pogotovo ako baš odlučiš to napraviti u zadnji tren, a sredina je veljače, turistički najjačeg mjeseca u europskim skijalištima, piše Jutarnji iz kojeg u nastavku prenosimo dio članka.

U stvari je praktički nemoguće. Osim ako imaš kontakt od Aleksandre Bertelt, osobe koju u Lechu cijene i čija se molba ne odbija. Smještaj je bio riješen, dapače, dobili smo dva sjajna hotela i shvatili što u Lechu znače četiri zvjezdice. Znače da je gost - sve. Gospođa Bertelt je Puležanka, šest godina se putem svoje firme Euro career bavi plasiranjem Hrvata željnih zarade u austrijske hotele. Konobarice, sobarice, masere, pekare... Njih 150 u sezoni.

- Od ljeta nestaju radne dozvole pa će tu biti još mnogih zanimanja. Radim zasad isključivo s Austrijom, od Koruške do Arlberga, gdje, kako ste i sami primijetili, ima najviše naših. Baš ovdje u Lechu! Poslodavci su zadovoljni, ma što zadovoljni, grabe se za naše ljude jer im ovi odrade pošteno, vrijedno, uredno. Plaće su od 1500 do 2300 eura, uz osiguran smještaj i hranu. Govorim o neto plaćama, i to bez manče, a one ovise o radnome mjestu. Naravno da je najbolje biti konobar na after ski partijima, no do toga treba doći... - otkriva gđa Bertelt. Eto, kad već nema puno naših skijaša u ovom skupom bijelom raju, nije loše znati da su upravo Hrvati najbrojnija kolonija sezonaca. Dobrih. Traženih, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa