Zastupnici s ministrom: bez konkretnog dogovora o istarskom klubu

0
Sa sastanka u Ministarstvu državne imovine
Sa sastanka u Ministarstvu državne imovine

U Ministarstvu državne imovine 18. veljače održan je sastanak na temu prostora u Ilici 13 kojeg koristi udruga Klub studenata Istre 'Mate Balota'. Sastanku su prisustvovali ministar  Mario Banožić, istarski župan Fabrizio Radin i saborski zastupnici Tulio Demetlika, Emil Daus, Giovanni Sponza i Peđa Grbin.

Na sastanku je rečeno da Ministarstvo državne imovine konstantno zaprima pritužbe stanara zgrade Ilice 13 na ponašanje posjetitelja i članova udruge kao i na uništavanje zgrade i dvorišta. Stanari su se zbog uznemiravanja obratili i Pučkoj pravobraniteljici koja je tražila izmještanje Kluba studenata Istre na novu lokaciju.

Župan Radin i saborski zastupnici zahvalili su ministru na održanom kvalitetnom i kooperativnom sastanku.

„Klub studenata Istre 'Mate Balota' već više od 50 godina okuplja istarske studente u Zagrebu. Nadamo se da postoji rješenje da naši studenti i dalje ostanu i djeluju u tom prostoru, ne samo iz tradicijskih nego i povijesnih razloga“, rekao je Radin, dodajući da su otvoreni i za druga rješenja ukoliko se ne uspije zadržati sadašnji prostor.  

„Niti ja osobno, niti moji suradnici nemamo ništa protiv djelovanja Udruge Kluba studenata Istre. Znamo da taj prostor vama puno znači i poštujemo vašu tradiciju. U Ministarstvu postoji volja i želja za pomoć oko rješavanja nastale situacije“, rekao je ministar Banožić, naglašavajući kako želi da se studenti pridržavaju kućnog reda, da ne nanose štetu stanarima te da ne oštećuju stubište i dvorište zgrade.

Na sastanku je dogovoren i način buduće komunikacije i suradnje, u okviru koje će župan i saborski zastupnici stupiti u kontakt s pučkom pravobraniteljicom, održati sastanak sa studentima i stanarima s ciljem postizanja dogovora i pronalaženja najboljeg rješenja kako za stanare tako i za udrugu Klub studenata Istre.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR / SOBARICA - ROOM MAID

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA