omiš

Vodnjanska Ulja San Antonio osvojila pet zlata i titulu viceprvaka

0

Na natjecanju maslinovih ulja Povenjak 2020., koje se održalo 15.2. u Omišu, Stancija San Antonio iz Vodnjana poslala je pet uzoraka ulja i svih pet su nagrađeni zlatnom nagradom, dok je Mix San Antonio osvojio vicešampionsko mjesto. Manifestacija ocjenjivanja kvalitete i kakvoće maslinovog ulja i Konzerviranih maslina na domaći način pod nazivom Povenjak 2020 održala se 14. put. Na natjecanju za ekstra djevičanska maslinova ulja prijavljeno je 200 uzoraka, od toga je ove godine dodijeljeno samo 54 zlatnih medalja zbog slabe maslinarske godine.

"Iznimno smo ponosni na rad naše uljare koja je na ovom natjecanju od 30 ulja nagrađenih zlatnom nagradom preradila 14 uzoraka. U top 10 -  10 ulja izašli su upravo iz naše uljare. Od 30 zlata 14 je prerađeno u uljari San Antonio. Mi smo se prijavili s 5 ulja osvojili 5 zlata, od toga jedan blend Mix San Antonio i četiri monosotrna ulja: Istarska bjelica, Buža ženska Vodnjanska, Leccino i Karbonica. Ulja u top 10 natjecanja su Mix San Antonio, Istarska bjelica i Buža ženska Vodnjanska. Najviše rangirano ulje je viceprvak natjecanja - MIX San Antonio", kazao je direktor Uljare San Antonio Marijan Marjanović.

“I ovog puta smo potvrdili da smo u samom vrhu maslinarstva i da nismo slučajno na visokim pozicijama, dokaz je to da smo svake godine u prvih 10 na raznim natjecanjima. Iz Omiša se vraćamo s pet zlata I titulom viceprvaka natjecanja. Pozivam sve zainteresirane da upravo ova nagrađena ulja degustiraju u Zagrebu 22. i 23 . 2. na Festivalu Maslina u Hotelu Westin” - istaknuo je direktor Uljare San Antonio Marijan Marjanović. Masline iz ekološkog uzgoja ubrane na stanciji San Antonio prerađuju se odmah u jednoj od najmodernijih uljara u Hrvatskoj. Ocjenjivanje proizvoda djevičanskog maslinovog ulja u Omišu i ove je godine vršio Zavod za javno zdravstvo Split.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa