Evo kako je bilo na prvenstvu Poreča u veleslalomu (foto)

0

Na Zoncolanu (Ravascletto) kod Udina 15. veljače održano je 12. Otvoreno prvenstvo Poreča u veleslalomu za mladež i rekreativce koje se boduje za Kup Istre. Ova druga utrka, od tri ukupno, održana je u organizaciji Ski kluba Poreč-Parenzo. Po prekrasnom vremenu i u idealnim uvjetima, na odlično pripremljenoj veleslalomskoj stazi, na kojoj je natjecanje prošlo bez težih padova i povreda, vozile su se dvije vožnje, a vremena su se zbrajala. Interes je ove godine bio vrlo velik - samo iz Poreča se odazvalo stotinjak putnika u dva autobusa, što takmičara, što rekreativaca.

Pobjednici po kategorijama,
Mlađe djevojčice: Vita Ritoša iz Poreča
Mlađi dječaci: Toma Popović iz Poreča
Djevojčice: Ema Božić iz Umaga
Dječaci: Marko Bokavšek iz Umaga
Juniori: Niko Celić iz Umaga
Dame: Tamara Andročec iz Umaga
Seniori: Ivan Štefek iz Umaga
Veterani: Damir Žigman iz Zaboka
Stariji veterani: Dubravko Grgić iz Umaga
Učitelji: Bojan Božić iz Umaga

Apsolutni pobjednik s ukupno najboljim vremenom bio je Ivan Štefek iz Umaga. Takmičenju se odazvalo pedesetak takmičara iz Istre i šire. Nakon utrke na vrhu skijališta upriličeno je svečano proglašenje pobjednika i dodjela pehara, medalja i priznanja u svim kategorijama, a potom i tradicionalna fešta na kojoj Ski klub Poreč zahvaljuje domaćinima, Valamaru i predstavništvu skijaške opreme Fischer iz Rovinja.

U očekivanju 13. otvorenog prvenstva Poreča u veleslalomu za mladež i rekreativce na istom mjestu treće subote u veljači 2021., najavljujemo i posljednju ovogodišnju utrku u sklopu Kupa Istre koja će se održati 7. ožujka 2020. u Nassfeldu, a u organizaciji Ski kluba Istra iz Pule. (Foto: Vlado Bugarin)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa