sportašica traži državljanstvo

'Šogor mi živi u Vrsaru pa sam često bila u Istri za vrijeme praznika'

0
Foto: Večernji list/privatni album
Foto: Večernji list/privatni album

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija trebala bi uskoro biti jača za dvije kvalitetne vratarke. Hrvatski nogometni savez dobio je pozitivno mišljenje Vijeća HOO-a za pokretanje postupka primitka u hrvatsko državljanstvo iskusne 24-godišnje Kanađanke Stephanie Bukovec, trenutačno članice amsterdamskog Ajaxa, i vrlo perspektivne 15-godišnje Amerikanke Savannah Sabo, piše Večernji.

– Drago mi je zbog Stephanie jer je doista odlična vratarka. Svakako je jedna od zaslužnijih što je Split lani osvojio naslov prvakinja Hrvatske i što smo prekinuli dugogodišnju dominaciju Osijeka. Stephanie je pokušavala naučiti hrvatski, imala je čak i jednog učitelja, ali najbolje je naučila naše psovke – rekla je Ana Dujmović, hrvatska reprezentativka i članica Splita. Stephanie je rođena u Torontu, a korijene vuče iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Poljske. – Tata je Hrvat, moja baka rođena je u Dalmaciji, a djed i tata rođeni su u Sloveniji. Još za vrijeme Jugoslavije su se preselili u Italiju, a onda su došli u Kanadu – rekla je Stephanie.

– Šogor mi živi u Vrsaru pa sam često bila u Istri za vrijeme ljetnih praznika – istaknula je. – Volim crtati likove iz crtića, glumce, a crtala sam i brata, rodbinu, životinje... Tata se time bavio pa sam i ja počela – zaključila je Bukovec, piše Večernji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIPLOMIRANI INŽENJER/DIPLOMIRANA INŽENJERKA ARHITEKTURE

Do: 14.08.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 14.08.2020.

VABRIGA-ABREGA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SAMOSTALNI/A KNJIGOVOĐA/TKINJA

Do: 14.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 15.08.2020.

BUJE-BUIE, ISTARSKA ŽUPANIJA