Ferić: IDS čestita Valentinovo novim zaduživanjem zbog Kaštijuna

0
S konferencije za novinare
S konferencije za novinare

Klub vijećnika SDP – HSU održao je 14. veljače press konferenciju na temu točke dnevnog reda nadolazeće sjednice Gradskog vijeća Pule -  dodatno zaduženje u iznosu 20 milijuna kuna za potrebe ŽCGO Kaštijun. Na samom otvaranju obratila se medijima predsjednica GO SDP Pula, Sanja Radolović, koja je istaknula kako je ovo još jedan pokušaj netransparentnog trošenja novca na promašeni projekt ŽCGO Kaštijun. Ističe kako je zanimljivo da se sjednica sa takvim materijalom održava baš nakon izbora za mjesne odbore, a još zanimljivije je to kako je to zadnja točka dnevnog reda nadolazeće sjednice kako bi opet po poznatom modelu, sve odluke koje se tiču promašenih projekata i dodatnih zaduženja dolaze na red u ponoćnim terminima kako bi sve prošlo ispod radara zainteresiranih građana – rekla je Radolović.

Svoje izlaganje je zaključila s pitanjem koje se nameće samo od sebe, zašto nisu aktivirane garancije za uklanjanje nedostataka o trošku izvođača? Radenko Ognjenović, predsjednik GO HSU Pula, istaknuo je kako ovakva netransparentnost još nije viđena. Uporno se prezentira kako je Kaštijun dobar projekt, a mi dan danas nismo dobili na uvid kojih je to 400 nedostataka na ŽCGO Kaštijun?! – ističe Ognjenović.

Upozorio je da ovdje s iznosima 20-30 i više milijuna kuna više nema govora o otklanjanju nedostataka, već se to praktički može smatrati skoro pa novim projektom. Zaključio je pitanjem, zašto je taj zahtjev ŽCGO Kaštijun, za novim kreditom, dostavljen vijećnicima tek neki dan, a po datumu se vidi kako je isti upućen Gradu Puli krajem 2019. godine? – upitao se Ognjenović. Igor Belas, potpredsjednik GO SDP Pula, dotaknuo se donedavnog predsjednika Uprave Darka Višnjića i Duška Kišberija kao predsjednika Nadzornog odbora ŽCGO Kaštijun. Darka Višnjića je prozvao za osnove kulture jer se više od dvije godine nije pojavljivao na sjednicama Gradskog vijeća kao glavni i odgovorni za funkcioniranje ŽCGO Kaštijun, a Duška Kišberija prozvao je ''Supermanom'' jer između obveza vezanih uz EU parlament još stigne biti u više nadzornih odbora te usput i provoditi kadrovsku politiku jer je prepoznao dosadašnje ''kvalitetno'' vođenje ŽCGO Kaštijun od strane gospodina Višnjića da je dobio sada posao savjetnika u tom istom Kaštijunu.

Pozivam gradonačelnika Borisa Miletića da konzultira gospodina Kišberija kako bi mu preporučio nekoliko kvalitetnih i svježih kadrova kako bi profunkcionirao rad gradskih poduzeća – zaključio je Belas. Na kraju, medijima se obratio Danijel Ferić, predsjednik Savjeta za financije i državni proračun SDP Hrvatske, te je konstatirao kako je IDS odlučio građanima Pule čestitati 30 godina IDS-a, i Valentinovo, sa novim zaduženjem od 20 milijuna kuna radi nedostataka koje ima ŽCGO Kaštijun. Naveo je kako se iz godine u godinu prebacuju nastale obveze za zbrinjavanje SRF otpada jer ljepše zvuči manjak od 2 milijuna kuna, nego manjak od 9 milijuna kuna.

U Istri je stopa razvrstavanja otpada negdje oko 14%, a u Puli je praktički u pitanju katastrofa jer nije se dosegnulo niti 5% odvajanja – rekao je Ferić. ŽCGO Kaštijun je najveći promašaj IDS-a i njegove politike, taj centar je ekološka bomba koja je štetna za stanovnike Pule i Medulina te sam okoliš. Niti dan danas nije jasno zašto se preuzeo centar koji ima 400 nedostataka. Bilo bi poželjno kada bi vladajući IDS dao jamstva građanima kako neće biti povećanja naknada za zbrinjavanje otpada radi vraćanja željenog kredita, a podsjećam kako je odvoz u Puli poskupio za 300%. – zaključio je Ferić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa