Trgovački centri prodaju tisuće brazilskih pilića: 'Pa ti imaj konobu'

1
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

“Pa ti imaj konobu“, kaže nam jedan ugostitelj iz Umaga kada je saznao da jedan od brojnih otvorenih trgovačkih centara na zapadnoj obali Istre u sklopu svojeg centra u špici sezone prodaje preko 1.000 porcija brazilskih pilića i preko 1.000 porcija ostalog. Trgovine više nisu samo trgovine a naše konobe su ostale samo konobe. “Prvo lov i stresna potraga za radnom snagom, zatim svi u hranidbenom lancu traže i pitaju svoje što im pripada i što misle da im pripada, zatim energičan lov za šoldima da sve to platiš a prava sezona nama kratka, a nekome slatka”.

I stvarno, baciti pogled na nove šoping centre, sve je tu. Kafić sa velikom terasom, brendirani tekstil, sportska oprema, namještaj, prehrana, hrana i to gotova vruća ispred posjetitelja pripremljena hrana. 25 do 35 kuna ručak, 25 do 35 kuna večera. Rashlađena voda svih proizvođača je u frižideru. Pivo “no name” robnih marki po 5,49 kn.

Kako to nazvati? Menza nije, restoran nije, fast food nije, bistro nije, gourmet sigurno nije, konoba nije. Rade od 7 do 23 sata, parking je prostran i besplatan (ispred većine bolnica se parking naplaćuje), kupiš “vruću kokicu”, sjedneš vani, naručiš nešto da te konobarica ne gleda grdo i “ubedvaš”. Nema sms parkinga, pauka i to je godišnji! A more? Odmah tu, ni kilometar niže. Šugaman i na noge. Auto ostaviš na besplatnom i u hladu. “Pa ti imaj konobu”. (D.D./Istragram)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa