uče od najboljih

Suradnja Fakulteta informatike i Google Partnera tvrtke Mijena

0

Fakultet informatike u Puli već niz godina provodi uspješnu suradnju s tvrtkama iz IT sektora koje djeluju na području Istarske županije. Tijekom studija nastavnici prate interese studenata te ih usmjeravaju prema područjima za koje pokazuju posebne sklonosti. Rezultati su pozitivni, a na Fakultetu ističu kako imaju velike planove na tom polju.

Ovim povodom dekan Fakulteta informatike u Puli izv.prof.dr.sc. Giorgio Sinković, prodekan za nastavu i studente doc.dr.sc. Darko Etinger i voditelj stručne prakse dr.sc. Nikola Tanković sklopili su ugovor s  predstavnicima tvrtke Mijena d.o.o. iz Pule koju zastupa direktor Branko Mejak i djelatnik Ivan Percan, ujedno i student Fakulteta.

Mijena je specijalizirana agencija za digitalni marketing sa sjedištem u Puli čiji tim čine mladi, visoko obrazovani profesionalci koji zajedno broje preko 25 godina kombiniranog iskustva u digitalnom marketingu, turizmu, prodaji i vođenju projekata.

Fakultet informatike u Puli je s Mijenom sklopio ugovor o izvođenju stručne prakse na kojoj će studenti imati priliku upoznati se s tehnikama optimiziranja web sadržaja u svrhu boljeg pozicioniranja na tražilicama.
Kako istraživati ključne riječi, volumen pretraživanja i konkurenciju samo su neka od konkretnih pitanja s kojima će se studenti baviti. Mijena je i Google Premier Partner te će samim time studenti upoznati alat Google Analytics gdje će savladati postupak postavljanja ciljeve i praćenja rezultata optimizacije.

Studenti Božena Matak i Bruno Nađ će biti prvi od mnogih koji će steći navedena znanja u sklopu stručne prakse. Čak više od 60% studenata nastavlja biti aktivno u poduzeću u kojem su izvodili praksu, a završeni studenti informatike neće imati problema sa zapošljavanjem budući da se radi o jednom od  najtraženijih zanimanja današnjice.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 28.02.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

INSTALATER/INSTALATERKA GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

Do: 12.03.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA