konferencija sdp-a i partnera ispred kaštijuna

Ognjenović: 'Tko bi kupio auto s četiristo nedostataka?'

0
S konferencije ispred Kaštijuna
S konferencije ispred Kaštijuna

Povodom skorog održavanja izbora za vijeća Mjesnih odbora Grada Pule nositelji lista za mjesne odbore Busoler, Valdebek, Štinjan i Veli Vrh SDP-a Pule s koalicijskim partnerima na tim izborima: HSU-om, SDSS-om, HSLS-om i Istarskim Laburistima 10. su veljače u Puli ispred Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun održali tiskovnu konferenciju.

Sanja Radolović, predsjednica SDP Pule i Kluba vijećnika u Gradskom vijeću rekla je kako prigodno održavaju tiskovnu konferenciju ispred Kaštijuna jer su nesnosni smrad i zabrinjavajuća mjerenja kvalitete zraka iznad razine dozvoljenog onečišćenja glavni problem mještana iz prigradskih naselja Busoler i Valdebek te kako i dalje traže odgovore na pitanja zbog čega nije aktivirana garancija za uklanjanje nedostataka grčkog izvođača radova i tko će platiti 16 milijuna kuna potrebnih za uklanjanje nedostataka. Također, zapitala se čime je Višnjić, donedavni direktor zaslužio mjesto savjetnika uprave, i utvrdila kako je to sigurno zbog „spektakularnih“ rezultata rada Kaštijuna u proteklom razdoblju.

Radenko Ognjenović, predsjednik HSU Pule i gradski vijećnik pitao se da li bi bilo tko kupio auto s 400 nedostataka aludirajući time na broj nedostataka u radu Kaštijuna nakon obavljenog tehničkog pregleda. Također, istaknuo je kako su u Gradskom vijeću Pule tražili tematsku sjednicu o Kaštijunu koju nisu dobili već samo jednu točku na dnevnom redu koja je rezultirala suhoparnim zaključkom predloženim od strane gradske vlasti. S druge strane,
ono što paralelno „funkcionira“ je poskupljenje odvoza smeća za građane između 100 i 400% više, naveo je Ognjenović.

Nositelj liste za MO Valdebek Alen Buršić rekao je kako i na Busoleru i Valdebeku se doslovce „osjeti“ problematika Kaštijuna, posebice tijekom ljetnih mjeseci. Upravo je mjerenje kvalitete zraka u mjestima Šikići, Škatari i Busoler koji nam dolazi iz smjera Kaštijuna jedna od točka razvojnog programa za koji se lista SDP-a za MO Busoler s koalicijskim partnerima zalaže, a konkretna problematika koju ćemo riješiti na području mjesnog odbora Busoler jest širenje javne rasvjete, poboljšanje javnog prijevoza, postavljanje nogostupa na cestama Šišanka, Šandaljska, Dukićeva, ubrzanje izgradnje kanalizacijske mreže, postavljanje ugibališta za autobuse i izgradnja parkirališta na ulazu u park šumu Šijana i Busoler.

Drago Marić, nositelj liste za Štinjan naglasio je kako je u prigradskim naseljima poput Štinjana i Velog Vrha i dalje problem ono što u 21. stoljeću ne muči inače većinu gradskog stanovništva, a to je nepostojanje kanalizacijske mreže i mreže odvodnje te nedostatak javne rasvjete, odnosno osnovne komunalne infrastrukture. Upravo stoga SDP se kroz svoj program razvoja Štinjana zalaže za brži razvoj infrastrukture u vidu uređenja cesta, kanalizacije, javne rasvjete, vodovodne mreže i odvodnje. Izuzev komunalne infrastrukture u Štinjanu je potrebno izgraditi polivalentni sportski teren za mlade uz nogometno igralište, izgraditi planirane sadržaje u kopnenom dijelu nove sportske lučice, kao i tražiti izgradnju više parkirnih mjesta na neiskorištenim i zapuštenim malim gradskim zemljištima. Od Herculanee Marić kaže da očekuje bolje održavanje zelenih površina, pogotovo uz prometnice, čišćenje divljih deponija smeća u Štinjanu, jer prijeti „ekološka katastrofa“ te održavanje zapuštenih štinjanskih šumica koje predstavljaju opasnost za naselje u slučaju požara. Zaključno, Marić je naveo kako dovršetak proširenja štinjanskog groblja mora biti prioritet.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa