Medulin: Sporazum o gradnji širokopojasne infrastrukture

0
U sjedištu HT-a
U sjedištu HT-a

U sjedištu Hrvatskog Telekoma u Zagrebu  10. veljače održana je svečanost potpisivanja Sporazuma o partnerstvu u okviru Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za „Izgradnju mreže sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“.

Podsjećamo da je Plan razvoja širokopojasne infrastrukture za područje Medulina obuhvaća područje općina Medulin, Barban, Ližnjan i Marčana, te je odabran kao jedan od 16 planova među ukupno 72 plana za koje je HAKOM izdao potvrdu o usklađenosti sa Okvirnim nacionalnim programom. Hrvatski Telekom kao prihvatljivi operator za razvoj širokopojasne infrastrukture na našem području u okviru Ograničenog poziva podnosi projektne prijedloge, a sastavni dio istog je i potpisani Sporazum o partnerstvu.

Nakon predstavljanja programa i projekata izgradnje NGA mreže Hrvatskog Telekoma, održano je zajedničko potpisivanje sporazuma sa svim partnerima koje su ispred Hrvatskog Telekoma potpisali članovi Uprave Nataša Rapaić i Boris Drilo, a ispred Općine Medulin načelnik Goran Buić. Uz njih na potpisivanju su bili prisutni i predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis te direktor za investicije Milan Meden.

Odluka o odobrenju bespovratnih sredstava za projekt razvoja širokopojasne infrastrukture očekuje se tijekom lipnja ove godine, a završetak projekta do kraja 2023. godine. Realizacijom projekta će se za 90% korisnika na bijelim adresama (adrese za koje ne postoji komercijalni interes) omogućiti širokopojasni pristup od najmanje 100Mbit/s. Ukupna vrijednost projekta PRŠI za područje Medulina (Općina Medulin, Barban, Ližnjan i Marčana) iznosi 59,32 milijuna kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa