Palčić Izak imao je 770 grama: Danas je veseo i zdrav dječak

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Maleni Izak iz Rovinja, koji je nedavno proslavio prvi rođendan, rođen je s 27 tjedana i težio je samo 770 grama. Danas je to veseo i nasmijan dječačić težak 7 kilograma koji svima pruža ručice i znatiželjno promatra svijet oko sebe. No roditelji, Sanja Lakošeljac (36) i Nikola Prćić (41), bdjeli su nad svojom bebom mjesecima, dok je bila u riječkoj bolnici, piše 24sata

Maleni je rođen 1. studenog, sa 770 grama i 33 centimetra te je u bolnici proveo puna dva mjeseca. Bio je 40 dana u inkubatoru, osam dana u toplom krevetiću, a ostatak u običnom krevetu. Mama Sanja bila je sve vrijeme s mališanom u bolnici i nije ga htjela ostaviti niti na trenutak. Iako su ostale majke na odjelu vrijeme provodile sa svojim bebama u sobi, Sanja je vjerovala da će na kraju sve ispasti dobro te da samo treba biti strpljiva.

- Porođaj uopće nije počeo, nego sam dobila preeklampsiju. To je patologija koju ima od tri do osam posto trudnica, a prate je povišeni krvni tlak i proteini u mokraći. Najprije sam išla u pulsku bolnicu, ali tamo mislim da ne porađaju prije 32. tjedna. Došla sam u bolnicu jer sam imala jaku bol u leđima te su mi rekli da trebam ići za Rijeku jer ću roditi - kazala je majka.

Inače imam nizak tlak, 90 sa 60, ali sam u tom periodu znala imati tlak 200 sa 120. U Puli su mi dali deksametazon i sutradan smo krenuli za Rijeku. Bolovi su se zbog tog lijeka smanjili i nalazi su bili bolji pa smo mislili da neće početi porođaj. Kad je lijek prestao djelovati, pojačali su se bolovi i počela sam povraćati. Rekli su da hitno moramo na carski rez i tako se maleni rodio. Nisam ništa znala jer je porođaj bio težak, a malenog nisam vidjela. Nakon porođaja se sjećam, još onako omamljena, da je u sobu ušla doktorica i rekla mi da sam rodila jako lijepog dječaka - dodala je za 24sata gdje možete pročitati čitav tekst. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa