Grad Pula sufinancira kamatu za stan, evo koji su uvjeti!

0
Ilustracija (foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)

Grad Pula objavio je 7. veljače Odluku o kriterijima i postupku sufinanciranja kamate prilikom kupnje prve nekretnine, a riječ je o mjeri kojom Grad Pula želi pomoći mlađim građanima pri rješavanju njihovog stambenog pitanja. Pravo na sufinanciranje kamate ima osoba koja ispunjava slijedeće uvjete:

·        da osoba u trenutku podnošenja zahtjeva po javnom pozivu nije starija od 40 godina
·        da ima prebivalište na području Grada Pule ukupno najmanje 10 godina;
·        da nema u vlasništvu nekretninu odnosno da bračni odnosno izvanbračni drug, te članovi domaćinstva navedeni u zahtjevu nemaju u vlasništvu nekretninu;
·        da je odobren stambeni kredit od strane kreditne institucije;
·        da nema dugovanja prema proračunu Grada Pule.

Sufinanciranje kamate stambenog kredita odobrit će se za kredit koji ne prelazi 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem deviznom tečaju Hrvatske narodne banke.  Sredstva se odobravaju u visini od 50 posto kamate za odobrene stambene kredite, a maksimalno do 18.000 kuna odnosno u maksimalnom iznosu do 1.500 kuna mjesečno po odobrenom zahtjevu, za maksimalno pet godina otplate kredita.

Zahtjev s pratećom dokumentacijom moguće je uputiti putem pošte preporučeno ili osobno predajom u pisarnici Grada Pule, u zatvorenoj omotnici uz naznaku „Grad Pula, Upravni odjel za financije i opću upravu, Ne otvaraj – Zahtjev za sufinanciranje kamate“. Više informacija o kriterijima i postupku prijave možete doznati na službenim web stranicama Grada Pule www.pula.hr u rubrici Natječaji i nadmetanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa