I ove godine fešta za istarske skijaše na Ravasclettu

0

Ski klub Poreč organizira i ove godine Otvoreno prvenstvo Poreča, 12. po redu, u veleslalomu za mladež i rekreativce koje se boduje i za Kup Istre. Natjecanje će se održati 15. veljače, u poznatom talijanskom skijalištu Zoncolan (Ravascletto) kod Udina. Takmičenju se mogu odazvati sve zaineresirane skijašice i skijaši i biti će raspoređeni prema kategorijama od mlađe djece do starijih veterana. Posebna kategorija su učitelji skijanja. Prijava i podjela startnih brojeva sjedi po dolasku na terasi restorana kod vrha gondole i iznosi 10 eura. Izlet je, naravno, organiziran i za «obične» šetače, skijaše-rekreativce i ljubitelje snježnih ugođaja.

Utrka se održava u 12 sati na osiguranoj i obilježenoj stazi, a slobodno skijanje, šetnja po snježnim planinskim proplancima, ili uživanje u furlanskim delicijama na lijepo uređenom skijalištu na 1.736 metara nadmorske visine do kojega gondola vozi direktno s parkirališta od 9:30 do 16 sati. Proglašenje pobjednika i dodjela pehara, medalja i priznanja za plasmane u svim kategorijama, uz već tradicionalnu feštu s glazbom, zabavnim programom i prigodnom zakuskom, biti će nakon utrke na glavnom platou skijališta.

Ski klub Poreč je za ovu priliku osigurao udoban autobus po posebnim uvjetima. Polazak je predviđen iz Poreča ispred dvorane Veli Jože u 5 sati, uz prigodnu cijenu od 100 kuna po osobi (uključena i godišnja članarina u klub). Djeca do 14 godina uz pratnju roditelja ne plaćaju prijevoz. Jednodnevnu ski kartu (29 eura) osigurava organizator. Postoji i mogućnost najma opreme na skijalištu. Dolazak u Ravascletto u oko 9 sati, polazak iz Ravascletta u oko 17.30 sati.

Informacije i detalji o izletu i takmičenju mogu se dobiti kod Igora Lakovića, na 091 101 7553, ili na e-adresi kluba: skiclubporec@gmail.com. Rezevacija je obavezna SMS-om ili Viberom. Iz kluba poziva sve ljubitelje zimskih radosti da iskoriste ove izuzetno povoljne uvjete, upriličene radi populariziranja odlazaka na snijeg. Natjecatelji u akciji, proglašenje pobjednika i popratna događanja na zajedničkoj veselici bit će i ove godine medijski popraćeni i publicirani u medijima. Kako je to bilo 2019. može se vidjeti na priloženim fotografijama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa