541 oglas restart istarski 970x250px

U Galeriji C8 otvorena izložba Volim povijest

0

Izložba učenika osnovne škole Centar pod nazivom „Volim povijest“ privukla je veliku pozornost javnosti tijekom postave u prostorima škole kao i ovogodišnje Noći muzeja. U želji da što veći broj posjetitelja vidi rezultat entuzijazma učenika i nastavnika škole, Galerija C8 Arheološkog muzeja Istre otvorila je svoja vrata i ugostila odabrane učeničke radove vezane za prapovijesno doba, stari i srednji vijek.

Otvorenju izložbe nazočila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci rekavši da je ponosna na učenike škole  koji su pokazali da se može drugačije i da nastava može biti zabavna,a  svojim su radom pokazali pravi način kako se voli grad u kojem živimo. „Ova izložba nadilazi samo školsko gradivo, govorimo o građanskom odgoju, a učenici i učitelji zaista su zaslužili još ova dva tjedna koliko će izložba biti u ovom prostoru, da pokažu što su napravili“, zaključila je Puh Belci.

Ravnatelj Arheološkog muzeja Istra Darko Komšo rekao je da izložba na zanimljiv, dječji i zabavan način, kroz anegdote, prikazuje povijest na jedan drugačiji način.“Dobro je prezentirati ovu izložbu građanima i kroz muzejski prostor da se vidi kako se može voljeti svoj grad i zavičaj. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u postavljanju ove izložbe, djeci, roditeljima, nastavnicima, djelatnicima muzeja - ovo je pravi način za vraćanje duga prema zajednici“ zaključio je Komšo.

Ravnateljica škole Centar Loreta Ribarić zahvalila je Gradu Puli i Arheološkom muzeju Istre na podršci i pruženoj mogućnosti nastavka projekta i izvan škole. „Izložba je stvorena kroz nastavu te su djeca zaista puno dobila – naučili su povijesne činjenice kroz zabavu i igru, i to je najvažnije“ rekla je Ribarić napomenuvši da je rad na izložbi trajao dvije školske godine.

Od 6. do 17. veljače građani će moći svakodnevno posjetiti izložbu, a od 16 do 17 sati posjetitelje će voditi mali kustosi - učenici škole. Izložba „Volim povijest“ osmišljena je kao interaktivan prikaz prošlosti i povijesnih činjenica, kroz makete, modele i igre u kojoj sudjeluju i sami učenici. Cilj izložbe je popularizacija povijesti i poticaj kreativnom radu, a koordinatorice projekta su Sonja Perković, Borka Sladonja i Ina Delić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA