Ante Vlahović od Bandićeve žene kupio stan u kući za 150.000 eura

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

"Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prodala je Anti Vlahoviću, predsjedniku Uprave Adris Grupe, 38,49 četvornih metara stana koji se nekad nalazio u kućici u dvorištu zgrade u Preradovićevoj 13, a koja se u međuvremenu srušila, za 150 tisuća eura", piše Vanja Nezirović za Jutarnji iz kojeg prenosimo dio teksta.

"To znači da je Vlahović za četvorni metar stana u srušenoj kućici platio 3.897 eura. To je podatak koji smo dobili u zemljišnim knjigama gdje je u zbirci položenih ugovora nalazi i onaj koji su Vesna Bandić i Ante Vlahović sklopili 28. rujna 2018, a do kojeg je došao Jutarnji list. Spomenimo pritom kako je Vlahović na parceli pokraj ove izgradio svoju vilu.

U ugovoru o kupoprodaji nekretnine između Vlahovića i Vesne Bandić navodi se da je predmet ugovora: "suvlasnički dio stambene zgrade Preradovićeva 13, a s kojim suvlasničkim dijelom je neodvojivo povezan posebni dio koji predstavlja stan u prizemlju koji se sastoji od jedne sobe i ostalih prostorija u ukupnoj površini od 38.49 četvornih metara, upisan u knjizi položenih ugovora Grada Zagreba, kod Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu, uključujući odgovarajući dio zemljišta i zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, povezan sa stvarnim pravima i posebnim dijelovima nekretnine", navodi se u kupoprodajnom ugovoru.

Nadalje pod drugom točkom ugovorene strane, Bandić i Vlahović, "suglasno potvrđuju da je predmetna nekretnina u naravi predstavljala samostojeći stambeni objekt, a danas predstavlja odgovarajući suvlasnički dio". Vesna Bandić je odvjetniku dala specijalnu punomoć da u njezino ime "zaključi, potpiše i kod javnog bilježnika ovjerni ugovor o kupoprodaji nekretnine temeljem kojih će se nekretnina prodati kupcu za iznos od 150 tisuća eura". Također se spomenuta punomoć, među ostalim, odnosila i na to da odvjetnik "primi i preuzme ukupnu ugovorenu kupoprodajnu cijenu na svoj račun te da raspolaže s navedenim iznosom sukladno uputama mojim (Vesne Bandić) ili uputama mojega supruga Milana Bandića".

Treba reći da se trenutno u samom centru grada, kako nam je rekao jedan trgovac nekretnina, stariji stanovi prodaju po cijenama od oko 2.500 eura po četvornom metru. Upravni spor koji je Milan Bandić spominjao proteklih dana prilikom otkrića portala Index da je njegova supruga kupila novi stan na Trgu Petra Petretića, bio je, obustavljen u rujnu 2019.

- Na Upravnom sudu u Zagrebu vodio se spor po tužbi tužiteljice Vesne Bandić protiv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u upravnoj stvari izdavanja građevinske dozvole u kojem je zainteresirana osoba bio Ante Vlahović, ali je tužiteljica povukla tužbu početkom rujna 2019., te je 6. rujna 2019. doneseno rješenje o obustavi spora - navodi u svom odgovoru sutkinja Tamara Bogdanović, glasnogovornica Upravnog suda u Zagrebu.", donosi Jutarnji u članku Vanje Nezirović.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA