Počela provedba projekta vrtića Pomer

0
Gradilište budućeg Dječjeg vrtića Pomer
Gradilište budućeg Dječjeg vrtića Pomer

U vijećnici Općine Medulin 31. siječnja održan je prvi koordinacijski sastanak predstavnika Općine Medulin s predstavnicima  izvođača radova na projektu „Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića Pomer“: MDK Građevinar, projektanta ARH.2000 i stručnog građevinskog nadzora Učka-konzalting. Općini Medulin je za izgradnju i opremanje vrtića u Pomeru dodijeljeno 5.619.423, 60 kuna bespovratnih sredstva financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je ukupna vrijednost prijavljenog projekta 7.467.179,50 kuna. Ugovor o izgradnji je zaključen s tvrtkom MDK Građevinar d.o.o. u vrijednosti od 5,56 milijuna kuna, a u tijeku je nabava za opremanje Dječjeg vrtića u tijeku. 

Projektom je predviđena izgradnja Dječjeg vrtića Pomer namijenjenog za programe ranog i predškolskog odgoja od minimalno 52 do 57 djece. Objekt vrtića imati će ukupno površinu od 667,84 četvornih, odnosno 338 četvornih metara po etaži dok pristupno dvorište iznosi 391 četvorni metar, a dvorište za igru planirano je u površini od 412 četvornih metara.

U prizemlju objekta nalaziti će se kancelarije uprave, čekaonica za roditelje, sanitarije, jedna jedinica jasličke grupe (grupna soba, garderoba, sanitarije, spremište) te kuhinja. Na katu će se nalaziti jedna jedinica prijelazne te jedna jedinica vrtićke dobi kao i kancelarija za individualni rad. Izgradnjom objekta planira se i prostor za roditeljske sastanke, druženja, radionice s roditeljima te kraće programe koji unaprjeđuju odgojno - obrazovni rad u vrtiću i predstavljaju dodanu vrijednost u unaprjeđenju života svih mještana i djece.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa