Mago di Umago

S muškima se rukuje, žene ljubi, svaki dan jede tri vanilin kifle

0
Igor Lukin (foto: 24sata)
Igor Lukin (foto: 24sata)

S muškima se uvijek rukuje, a žene pri pozdravljanju poljubi, kao pravi kavalir. Svi ga vole, rekao je slastičar Igor Lukin iz umaške slastičarnice, za 24sata, kod kojeg Lino Červar redovito dolazi na kavu i kolače.

Kad god je u Umagu, Lino Červar ima svoj ritual kad dođe u našu slastičarnicu. Dolazi stalno u Villu Soši na espresso s mlijekom koje obavezno služimo sa strane. Uz to, Lini služimo i naše vanilin kiflice koje obožava, ali samo dva-tri komada i čašu vode sa strane. Onda on sjedne na terasu i gušta. Rekao je Igor Lukin iz umaške slastičarnice Villa Soši. - Nema koga ne pozdravi, nema te osobe koja mu ne priđe. Na tržnici su štandovi koje redovito obiđe i pozdravi se s prodavačima, kupcima, prolaznicima... Takav je Lino, naš ‘Mago di Umago’! Uljudan je i jednostavan. S muškima se uvijek rukuje, a žene pri pozdravljanju ljubi - odaje Igor. Često mu društvo pravi supruga Klaudija, a kod njih dolazi godinama.

- Kad dođe sa suprugom, to postane prava promenada i ne umori se kimati glavom u znak pozdrava. On je prije svega čovjek koji je srčan. Djecu rado pomazi, a s prijateljima često priča o prošlim vremenima. Svima je drago kad ga vide jer Lino je Umag, a Umag Lino - kaže slastičar. Vanilin kiflice obožava jer nisu preslatke, a mlijeko u kavu stavi ovisno o raspoloženju taj dan pa ga zato djelatnici služe sa strane, piše 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA