Spektakularni doček umaških Kauboja u njihovom gradu (foto)

0

Svi smo još pod dojmom napetih utakmica koje su nam priuštili naši hrvatski rukometni reprezentativci na Europskom rukometnom prvenstvu koji je okončan još napetijom finalnom utakmicom između Hrvatske i Španjolske. Godinu 2020. svi će Hrvati pamtiti po fantastičnom uspjehu naše male države i njezinim Kaubojima koji su osvojili hvalevrijedno srebro i upisali još jedan uspjeh u povijesti hrvatskog sporta. Reprezentaciju je i ovoga puta, na ponos svih naših sugrađana, vodio naš Umažanin Lino Červar, ikona rukometa u Umagu, Hrvatskoj i svijetu, koji je u sastav uključio i mladog Umažanina Valentina Ravnića. Doček Lina i Valentina u Umagu priređen je 1. veljače na Trgu 1. svibnja, gdje su ih s oduševljenjem dočekali brojne Umažanke i Umažani.

„Mago di Umago“ je protiv Španjoske vodio reprezentaciju Hrvatske u svom sedmom velikom finalu, osvojivši peto srebro, uz dva zlata. Prvo zlato osvojio je 2003. godine na svjetskom prvenstvu u Portugalu, a godinu dana kasnije i olimpijsko zlato u Ateni. Červar je u svojoj karijeri s reprezentacijom osvojio i pet drugih mjesta, i to dva sa svjetskih, 2005. godine i 2009. godine, te tri s europskih prvenstava, 2008. godine, 2010. godine i 2020. godine. Osim navedenog, Lino Červar ima i tri medalje s Mediteranskih igara. Na hrvatskoj klupi je osvojio zlato u Tarragoni 2018. godine i srebro u Almeriji 2005. godine, dok je kao izbornik talijanske reprezentacije osvojio srebro u Bariju 1997.

Lino je oduvijek bio ponos Umaga i Umažana koji nisu mogli dočekati trenutak da mu i osobno čestitaju, ne samo na ovogodišnjem uspjehu, već na zapanjujućoj karijeri rukometnog izbornika koji mnogima služi kao izvanredan primjer. Još u 2017. godini Lino Červar u sastav je hrvatske rukometne reprezentacije pozvao mladog talentiranog Umažanina Valentina Ravnića, koji je i ove godine nastupio na Europskom rukometnom prvenstvu. Valentino je započeo igrati rukomet sa svega 7 godina, s 15 se uključio u prvu momčad Rukometnog kluba Umag, gdje je i stasao te postao vrhunski rukometaš. A, navedeno potvrđuju i titule najboljeg sportaša Grada Umaga 2015. i 2016. godine. Naredne godine iz RK Umag prelazi u zagrebački prvoligaš PPD Zagreb, gdje i danas trenira.

Za naš ponos, naše srebrne rukometaše, Grad Umag je organizirao veličanstveni doček uz niz iznenađenja. Tako je uz bok Line stao njegov rukometni trener, ikona umaškog sporta, Juraj Radovčić koji mu je s neopisivim ponosom čestitao na zavidnom uspjehu i rukometnoj karijeri. Valentinu su posebne čestitke upućivali „dojučerašnji“ suigrači njegovog Umaga, s kojima je proveo jedan dugi niz godina u Klubu. Čestitke su im uputili i zamjenici gradonačelnika Grada Umaga Floriana Bassanese Radin, Mauro Jurman i Ivan Belušić, kao i predsjednik Sportske zajednice grada Umaga Dean Jurdana. U našem prekrasnom Umagu, koji se 2018. godine okitio zasluženom titulom Europskog grada sporta, dupkom puni Trg s velikim je entuzijazmom i ponosom dočekao naše reprezentativce. Jer, neovisno jesu li osvojili prvo, drugo, peto, sedmo, ili koje drugo mjesto, oni su uvijek bili i ostat će naš ponos - naši prvaci! Još jednom Grad čestita Umažanima koji iz godine u godinu ostvaruju snove nas ponosnih navijača! (Foto: Neven Jurjak)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa