Sud EU-a nije nadležan za granični spor, Flego: 'Dosta prepucavanja'

0
Piranski zaljev
Piranski zaljev

„Sud Europske unije nije nadležan za odlučivanje o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije. Ovakva je odluka očekivana i drago mi je da je ova priča konačno završena“, izjavio je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego prilikom današnje službene odluke Suda EU-a, u kojoj stoji i da su dvije države članice obvezne lojalno surađivati na pronalaženju konačnog pravnog rješenja tog spora sukladnog međunarodnom pravu.

- Hrvatsko-slovenski spor je bilateralno pitanje koje bi trebalo biti prioritet i hrvatske i slovenske vlade i to sam tvrdio od samog početka. Nedopustivo je da se problemi odnosa dvaju zemalja prelamaju na leđima naših građana i na leđima naših ribara koji dobivaju kazne van svake pameti. To mora prestati, naglasio je Flego te dodao:

- Dosta je prepucavanja, potrebna su rješenja kojima će se olakšati građanima život uz granicu i pomoći obiteljima koje žive od ulova ribe. Dosta je novčanih kazni zbog neutvrđene granice. Ljudi su bili dovoljno strpljivi. Sjednite za stol i postignite dogovor. Nemojmo dozvoliti daljnje otezanje graničnog pitanja.

- Hrvati i Slovenci nisu samo susjedi, Hrvati i Slovenci su prije svega prijatelji i partneri. Ponašajmo se u skladu s tim, zaključio je Flego. Današnje su odluke Suda EU-a konačne i na njih nema žalbe.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONER/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

INSTALATER/INSTALATERKA GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

Do: 12.03.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA