Puh Belci na izložbi Volim povijest u školi Centar

0

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci posjetila je osnovnu školu Centar gdje je postavljena izložba pod nazivom „Volim povijest“ čija je postava zbog velikog interesa ostalih škola i dječjih vrtića, produžena za još tjedan dana te će biti otvorena i tijekom Noći muzeja 31.siječnja. „Uspjehu ove jedinstvene izložbe pridonijela je nevjerojatana kreativnost koordinatorica projekta, ravnateljice, a nadasve učenika koji su svojim radovima i suradnjom uspjeli realizirati ovaku lijepu izložbu“ rekla je Puh Belci koja nije krila oduševljenje viđenim.

Ravnateljica škole Loreta Ribarić pojasnila je kako je sve nastalo spontano, ali i uz predanost, inicijativu i timski rad svih djelatnika škole. „Kroz ovaj smo projekt spojili vrtiće i školu, različite uzraste djece, povijest, hrvatski i likovni, a nadasve motivirali smo djecu i potaknuli kreativnost te stvaranje socijalnih vještina. Ovo je zaista škola za život,“ zaključila je ravnateljica.

Nakon što je razgledala izložbu, osmišljenu kao interaktivan prikaz prošlosti, kroz makete, modele i igre u kojoj sudjeluju i sami učenici, zamjenica gradonačelnika Puh Belci upisala se u knjigu dojmova te je još jednom čestitala djelatnicima škole i poželjela da nastave promovirati svoju školu na ovakav način.

Inače, tijekom 2019. godine, u sklopu projekta Škola u vrtiću, pokrenuta je suradnja između dječjeg vrtića Mali svijet i osnovne škole Centar. Od listopada do prosinca 2019. učiteljice iz škole Centar održale su radionice predškolskoj djeci dječjeg vrtića Mali svijet  kako bi djeci olakšali početak školskog obrzovanja, na edukativan, zabavan i kreativan način. Radovi koje su djeca izradila po završetku radionica predstavljeni su, također, na izložbi „Volim povijest“. Cilj izložbe je popularizacija povijesti i poticaj kreativnom radu, a koordinatorice projekta su Sonja Perković, Borka Sladonja i Ina Delić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA