Daus pozvao ministra: Spriječite izbacivanje istarskih studenata

0
Emil Daus
Emil Daus

Zastupnik IDS-a, Emil Daus danas je ponovno progovorio o situaciji s kojom su suočeni istarski studenti u Zagrebu, a to je da ih se nakon više od 50 godina želi istjerati iz prostora u Ilici 13. Ponovio je kako Klub studenata djeluje kao neprofitna udruga na istoj adresi i to još od davne 1966. godine, ali je prije godinu dana vodstvo Kluba obaviješteno od strane grada Zagreba, dotadašnjeg zakupodavca, kako je Ugovor o korištenju prostora raskinut po sili zakona, nakon što se država upisala kao vlasnik tog prostora.

Dodao je kako su predstavnici Kluba tada održali sastanak s predstavnicima resornog ministarstva na kojem im je obznanjeno da se Klub mora iseliti iz prostora u kojem djeluje, no nakon reakcija saborskih zastupnika iz Istre, kao i same Istarske županije, situacija se malo stišala, ali se nije riješila.

- Svi u našoj zemlji govore o tome kako kod mladih moramo vratiti povjerenje u državne institucije, posebno zbog toga što je baš nepovjerenje u državu i njene institucije jedan od glavnih razloga odlazaka mladih iz zemlje, a državne institucije, čim su postale vlasnik prostora, iz njega žele izbaciti mladu pamet, buduće članove akademske zajednice, naglasio je Daus.

Upitao je kakva je to poruka, osim mladima i svim onim generacijama istarskih studenata u Zagrebu, ali ne samo istarskih, koji su desetljećima zajednički surađivali na stvaranju gospodarskih i društvenih vrijednosti naše zemlje u svom profesionalnom radu, a prve susrete, druženja i upoznavanja doživjeli u „Istarskom“ kako ga se u žargonu naziva.

Daus je pozvao resornog ministra da spriječi iseljavanje Kluba istarskih studenata iz prostorija u kojima djeluje posljednjih pedesetak godina ili u obliku dugogodišnjeg zakupa ili dodjelom prostora Istarskoj županiji. - A ako je državi, uz silnu neiskorištenu državnu imovinu koju ima i još uvijek je nije stavila u funkciju, od izuzetne važnosti prodati baš taj prostor i time spasiti državne financije, onda ga je Istarska županija spremna i kupiti, zaključio je Daus.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA